woensdag 25 mei 2016

Hardlopen in het bos, doen of niet?

Wandelen in het bos vind ik heerlijk om te doen, mijn kinderen gelukkig ook. Even niets moeten, genieten van alles wat er te zien is, te horen valt en de frisse geur opsnuiven; ik knap echt op hiervan.
Toen W. afgelopen zondag weer naar zijn moeder ging voor het wekelijkse bezoek met de kinderen, opperde hij of het geen leuk idee was om in het bos te gaan hardlopen, een combi van de twee dingen die ik graag doe. Ik roep dat al weken namelijk, dat mij dat zo leuk lijkt.

Soms moet je niet te lang nadenken en het gewoon doen, iets wat ik nog net zo goed kan, haha. Ik ben naar Gees gereden, naar het startpunt van de wandelroute die we vaker lopen.
Daar aangekomen zag ik dat de routes 6 en 4 kilometer waren, dat vond ik wel wat weinig. Ik ben verder gereden naar een ander startpunt, ik wilde zo'n 8 à 10 kilometer rennen en meende dat daar de start van de 10 km route was.

Dat was niet zo, vanuit daar was er een 5 en een 3 km route. Ik baalde best wel, maar had geen zin meer om weer terug te rijden naar het andere punt en besloot zowel de 3 als de 5 kilometer route rennen, zo kom je tenslotte ook aan 8, nietwaar?


Het begon al lekker, dit bord stond bij de start. Maar.. eenmaal begonnen ga ik ook door, kan mij het wat schelen dat ik door de modder moet, dat maakt het extra uitdagend dacht ik.


Er waren inderdaad plekken waar ik via een omgezaagde boomstam naar de overkant moest klauteren, maar over het algeheel viel het me erg mee! En dat zoeken naar de ideale route maakte het extra leuk, het is een heel andere beleving dan wanneer je alleen maar over het asfalt loopt. De bosgrond is veel zachter en veert mee, dat maakt het extra zwaar.


Ik loop meestal met oordoppen in en heb muziek aan tijdens het rennen, maar bij dit meertje gekomen heb ik dat allemaal uit gezet en genoten van de brullende kikkers. Prachtige kikkerconcerten, echt om kippenvel van te krijgen in combinatie met dit prachtige uitzicht.


Ik ga dit zeker vaker doen, van hardlopen word ik al rustiger, maar van rennen in het bos word ik helemaal zen!

Geen opmerkingen: