maandag 2 mei 2016

Outletshoppen in Roermond


Winkelen; leuk maar ik doe het uit zelfbescherming haast niet meer. We hebben allemaal genoeg kleding en meedoen met de trends vind ik niet zo boeiend. Als ik iets nieuws koop, is het meestal ter vervanging van iets of omdat de kinderen weer een kledingmaat gegroeid zijn.
Ik koop haast ook liever iets tweedehands, qua duurzaamheid is dat veel beter, het is vaak ook goedkoper en het is leuk om bijzondere stukken te scoren waar je niet snel een ander in ziet lopen.

De Primark in Eindhoven zijn we nog voorbij gereden, op de heenweg naar ons vakantieadres had ik me voorgenomen om daar te gaan shoppen op de terugweg. Maar na het lezen van het boek van "De groene meisjes" heb ik besloten om niet meer naar de Primark te gaan. Het is zó goedkoop, dat het ten koste gaat van de werknemers en het milieu; íemand moet de prijs betalen voor de dumpprijzen. Ik vond de vergelijking met fastfood wel goed, ze noemden het "fast fashion", voor even is het bevredigend, maar zodra je de winkel uitloopt heb je alweer honger.

Goed, dat is de reden dat ik besloten heb om naar Roermond te gaan; vriendlief houdt erg van het merk Ralph Lauren en was toe aan een paar nieuwe sneakers. Ikzelf wilde graag kijken voor een sportbroek, verder is het leuk om rond te kijken en leuke koopjes proberen te scoren voor de kids.
Dat het merkkleding en de prijs veel hoger ligt dan in de Primark wil niet zeggen dat de omstandigheden van de arbeiders die de kleding maken beter zijn, dat is absoluut geen garantie, dat weet ik.
Wel is het niet de "fast fashion" zoals van Primark, waar je na een paar weken op uitgekeken bent, naar het schijnt wordt de kleding van Primark gemiddeld 3 weken gedragen en ligt het dan ongebruikt in de kast.
Ik ga dan liever voor de wat duurdere items waar we minstens een jaar mee doen; vriendlief heeft polo's van Ralph Lauren in zijn kast liggen die hij 12 jaar geleden gekocht heeft en draagt dit nog steeds, hoe we er mee omgaan is wel duurzaam.

En we zijn erg goed geslaagd! 

Voor peuter een paar Vans, normale prijs was €46, ik heb ze gekocht voor €11,50.

Hardloopkousen en compressiekousen van Adidas, voor maar €3,- per paar, normale prijs is €28,-

Voor mijzelf een Nike broek, normaal €55,-, nu €14,50 en een Nike tanktop, van €35,- voor €12,-.

Voor vriendlief een Ralph Lauren polo in een kleurtje die hij nog niet had, haha. Normale prijs is €89,-, gekocht voor €24,99.

En voor vriendlief ook een paar mooie suede Puma's, normaal €70,-, nu voor €34,-

Geen opmerkingen: