vrijdag 3 juni 2016

Blijmakers #23

1. L. naar de zaterdagopvang brengen en met eigen ogen zien dat hij hier met veel enthousiasme naartoe gaat. Ik voel me een verschrikkelijke moeder, dat ik mijn kind wegbreng voor een nacht logeren bij het KDC eens per veertien dagen. Thuis protesteert bij namelijk luidkeels en vaak is het een strijd dat ie weggaat.
W. zei al vaker dat ik hem zelf eens weg moest brengen, zodat ik met eigen ogen kon zien dat hij er met enorm veel plezier heengaat. In tegenstelling tot een doordeweekse dag dat hij zich verstopt achter me/op de arm naar binnen gedragen wil worden huppelt hij voor mij aan naar binnen, hangt zijn tas op en gaat het lokaal in, hij duikt meteen op het speelgoed.
Poeh, wat een verschil! Ik geloofde het niet, totdat ik het zelf zag. Hij is écht gelukkig op dat moment, niets moet, hij kan lekker zijn gang gaan; zo is de wereld goed behapbaar voor hem. Ik heb wel even wat tranen gelaten daar toen ik dit zag. Eindelijk ebt het schuldgevoel wat weg nu.

2. Mountainbiken met de allerliefste in het bos, dat kon omdat mijn moeder wel enkele uurtjes op R. wilde passen zondag. We hebben heerlijk gereden in Hardenberg, daar was een heel gave ATB-route van 21 km. We zijn allebei flink onderuit gegaan trouwens, W. zo hard dat hij het achterwiel eruit reed en een rib gekneusd heeft, ik ben 3 meter naar beneden gelazerd onderstboven en heb flinke blauwe plekken. Blij dat ik een helm op had, ik kwam flink op mijn hoofd terecht. Maar wat een adrenalinekick! Dat je je zo moet concentreren op de route heeft als voordeel dat nadenken niet lukt, mindfulness beoefenen is een uitstekende combi met ATB-en dus ;)

3. De krant kunnen lezen elke dag. Wat een genot! Ik heb een maand lang gratis de krant (Trouw), een cadeautje van kennissen, daar ben ik heel erg blij mee!

4. Bloemen plukken samen met de kinderen, als we aan het fietsen zijn op de tandemfiets. L. is ook gek op bloemen, maar heeft goed onthouden wat ik laatst uitgelegd heb over de bijen, want hij wees mij terecht toen ik was een veldboeketjeaan het plukken was: "Niet doen mama, dan worden de bijen boos als de bloemen weg zijn!". Schatje. We hebben in onze achtertuin flink wat zaadjes geplant in de hoop een bij-vriendelijke tuin te realiseren. We hebben al wat gasten in ons insectenhotel, stap 1 is gezet.

5. Uit mijn comfortzone stappen met met H. naar Nijmegen gaan. Ze had namelijk de derde prijs gewonnen bij de elfjes- en haiku-wedstrijd van "Op ruwe planken", een literair tijdschrift. Ze mocht haar elfje komen voordragen, of ik wel mee wilde. Natuurlijk! Ik heb vreselijk gelachen en me verwonderd over de bijzondere verhalen en gedichten die voorbij kwamen.


6. Met mijn bij Maza gewonnen kaarten met mijn oma naar de Libelle Zomerweek gaan. Dat was een heel leuke dag. R. was ook mee, voor hem was vooral de busreis erg spannend, de allereerste keer dat hij in de bus zat namelijk. Er reden pendelbussen van de parkeerplaats naar het festivalterrein, handig! We zijn ook goed geslaagd, vooral veel lekkere etenswaren weten te scoren. Maar ik hou dan ook erg van eten, haha. Het aanbod aan vegetarische en plantaardige producten was groot, fijn!


7. Meedoen met de Samenloop voor hoop in Hardenberg, twee uur van de 24 uurs-estafetteloop wandelen voor het goede doel. Voor H. natuurlijk, die chronische leukemie heeft, maar ook voor mijn schoonvader die 4 jaar geleden is overleden aan kanker. Voor beide heb ik een kaars aangestoken, de lichtjesceremonie heb ik ook nog bijgewoond. Bijzonder en indrukwekkend, dan weet je echt weer even wat er toe doet in het leven.

Geen opmerkingen: