woensdag 29 juni 2016

Gezond en lekker: Rijst met geroerbakte witlof


Witlof; een groente waarvoor ik niet erg warm loop. Ik had ook geen idee wat er mee te doen, wat ik kon verzinnen was de standaard ham-en-kaas rolletjes uit de oven (maar ik een plantaardig, dus ham en kaas valt af) of een salade. maar dat eet vriendlief niet en zou dus betekenen dat ik alle 3 stronken zelf zou moeten opeten. Ik had namelijk een groentepakket gekocht bij de Coop de afgelopen week; daarin zaten maar liefst 9 soorten groente voor €5,-.

Ik googelde wat en ontdekte dat roerbakken ook prima kan met witlof, dat het wat zoetig wordt daardoor. Dat combineert dan lekker met een teriyakisaus, uit, rode paprika en champignons. Erbij een rijstmix en voor vriend en peuter wat gebakken kip.


Het was verrukkelijk! Een absolute aanrader om je kind en kieskeurige vriend aan de witlof te krijgen ;)

Ingrediënten:
  • 3 stroken witlof
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • bakje champignons
  • olie om in te bakken
  • teriyakisaus naar smaak
  • 250 gram rijst
  • handje cashewnoten
Bereiding:

Kook de rijst volgens de verpakking. Was de witlof, snij doormidden en haal de bittere kern eruit. Snij de witlof dan in reepjes, de ui in snippers, paprika in blokjes en de champignons in plakjes.
Fruit de ui totdat het glazig ziet in de olie, voeg dan de champignons en paprika toe. Enkele minuten roerbakken en dan de witlof toevoegen. Als de witlof verkleurd en er vocht uitkomt is deze gaar.
Voeg dan de woksaus toe (ik gebruikte een half flesje van Conimex, stond nog in de kast) en roer het goed door.
Voeg dan de gare rijst toe en roer het even door. Garneer het met de cashewnoten.

Ik hou van pittig en voeg graag wat chilipoeder toe, voor kinderen is dat te scherp dus doe ik dat alleen op mijn eigen portie.

Wedden dat je zo absoluut witlof lust? Enjoy :)

Geen opmerkingen: