<script> <style>

maandag 18 juli 2016

Overheerlijke banaan-chocolade ijslolly's


Heerlijke ijsjes die makkelijk zelf te maken zijn én ook nog eens relatief gezond zijn, ze bestaan! M'n peuter heeft ze goedgekeurd, dit gaan we zeker vaker maken. Ik vind ze namelijk ook bijzonder lekker op zo'n warme zomerdag als vandaag.

Benodigdheden: 
  • 2 rijpe bananen
  • ijslolly stokjes (of cakepop stokjes)
  • 200 gram (extra pure) chocolade
  • topping, denk aan geschaafde amandelen, gehakte pistachenoten, kokossnippers, frambozen, bananenchips.


Schil de bananen, snij in tweeën, zet ze op een stokje en vries ze in voor minimaal 3 uur.


Smelt de chocolade en zet de toppings naar keuze klaar in bakjes of op een bord.


Haal de bananen uit de diepvries en omhul ze met de chocolade. Het wordt vrij snel hard, dus niet te lang wachten met het dippen in de topping .
*Typisch trouwens, de vorm. Nu snap ik waarom ze in de instructievideo het topje eraf sneden om een meer cilindervormig ijsje ervan te maken. Dat leek me zo overbodig en verspilling van de banaan ;)


Eet smakelijk (en hou een doekje bij de hand, haha)!

Geen opmerkingen: