<script> <style>

donderdag 15 september 2016

Boekweit pannenkoeken zonder ei

Wist je dat je heel eenvoudig pannenkoeken kunt maken zonder eieren? Ik eet plantaardig en vermijd dus dierlijke producten, ook eieren. Voor mijn kinderen probeer ik wanneer het kan een plantaardig alternatief te vinden voor een dierlijk product.

De kinderen smulden ervan, een geslaagd recept dus.
Alles valt en staat wel met de juiste pan, ik heb er nog speciaal een keramische koekenpan voor gekocht tussendoor, omdat in mijn huidige exemplaar alles aanbrandt.

Ingrediënten voor 10 pannenkoeken:

  • 325 gram boekweitmeel
  • 1 zakje bakpoeder (of 2 tl)
  • 1 liter plantaardige melk (ik deed 1/2 haver en 1/2 amandel)
  • scheut zonnebloemolie plus olie om in te bakken

Meng alle ingrediënten met een mixer totdat de klontjes opgelost zijn. Laat het even rusten, zodat het beslag iets in kan dikken (dek de tafel alvast bijvoorbeeld).
Verhit dan wat olie in de pan en schep met een (soep)lepel er beslag in. Draai de pannenkoek om als de achterkant bruin is, kun je zien aan de randjes.

Het duurt in mijn beleving iets langer om te garen dan wanneer je ei gebruikt. Mijn koekenpan heeft een doorsnee van 28 cm.

Lekker met wat pure chocolade en verse frambozen! Dat was mijn toetje ;) 

Geen opmerkingen: