zondag 18 september 2016

Kiindfestival editie 3

Gisteren heb ik met vriendlief en jongste zoon het Kiindfestival bezocht in Amersfoort. Ik ben abonnee van het  tijdschrift sinds de eerste editie, die luxe gun ik mijzelf; het is een geweldig tijdschrift over natuurlijk ouderschap, inspirerend en groen. Dat sluit naadloos aan bij hoe ik in het leven (wil) sta(an).

Ik heb in een opwelling de kaarten voor het festival besteld eigenlijk, als abonnee kreeg je al korting, maar in dat weekend kreeg je nog extra korting. Oudste zoon had logeerweekend zag ik op de kalender; het leek me geweldig om met mijn jongste zoon heen te gaan. Vriendlief heeft vrij genomen omdat hij ook wel mee wilde, waarschijnlijk omdat hij mij wel erg goed kent en weet dat ik alleen toch misschien niet heen durfde; de schat.Het was een geweldige dag, wat een feestje! Toen we aan kwamen grapte vriendlief dat dit waarschijnlijk zou voelen als thuiskomen voor mij, maar dat was ook echt zo! Zoveel kleurrijke, interessante en boeiende mensen. Prachtig gekleed, niet volgens de laatste mode, maar duidelijk een eigen stijl. Heel erg veel ouders met een kind in een draagdoek ook, zo leuk om te zien.

Ik zag op de Facebookpagina van het festival dat er ook een ruilhoek zou zijn. Een topidee, jij levert spullen die je niet gebruikt of op uitgekeken bent in en zoekt zelf iets uit wat jij wel kunt gebruiken.
Heel duurzaam, anti-verspilling en een leuke manier om gratis iets nieuws te scoren. Het ruimt ook lekker op in huis, ik heb babyspullen, kleding, tijdschriften en verzorgingsproducten ingeleverd en heb zelf een paar heel leuke items uitgezocht.

Zoonlief zocht een koffertje met lieveheersbeestjes print uit en een houten brandweerauto, ik vond een toffe trui voor R. en enkele interessante tijdschriften.

Op het festivalterrein, een heel mooie locatie, namelijk het terrein van een oud klooster, was van alles te doen. R. rende in 1 streep naar de Wobbel speelplaats en heeft zich uitermate vermaakt met de wobbels. Met moeite kregen we hem daar weg, totdat hij het reuzen vier op een rij spel bij de speel-o-theek stand zag. Daar zijn we denk ik wel 3 keer weer terug geweest die dag.

Ik heb ook nog met de eigenaresse van Wobbel gesproken, dat was heel bijzonder. Ik ben al een tijdje bevriend met haar op Facebook, we hebben enkele overeenkomsten wat maakt dat dat er een verbondenheid is en we elkaar snappen. Bijzondere kinderen hebben vaak ook bijzondere ouders; hoe fijn is het om met iemand te praten die je écht snapt?
Ze had het erg druk en was continu in gesprek; ik durfde in eerste instantie niet zo op haar af te stappen. Maar toen we weg wilden gaan aan het eind van de dag ben ik toch op haar afgestapt. Blij dat ik dat gedaan heb, ze herkende mij meteen (ik was bang voor een reactie als "wie ben jij". Tsja, mijn hoofd hè, mijn vijand en grootste criticus).


Ik heb een hut gebouwd met R. in het zand; ontzettend leuk om te doen. Ik ga dit thuis zeker ook doen, nu het benodigde materiaal verzamelen (4 of 5 lange stokken en één à twee lappen stof).Qua eten was het aanbod heel divers; we heb een puntzak met groentefriet (rauwkost), lychee-ijs, tabouleh, fruitsalade en verse jus gehad. Maar ook pizza, koffie en taart behoorde tot het aanbod. Ik vind het heel bijzonder dat er standaard veganistische opties waren.


Op de markt heb ik een bijtarmband voor L. gescoord, voor een fractie van de prijs die ik betaal bij Chewigem. Bij Lentezoet heb ik prachtige kaarten met gedichten gekocht, één voor mijzelf als reminder, één voor een vriendin en één voor R.

Het was echt een fantastische dag, ik heb ontzettend genoten van alles. De lezingen, het theater, de workshops en het reuzen hemelbed zijn we niet eens aan toe gekomen. Ik heb veel inspiratie opgedaan en hoop volgend jaar zeker weer heen te kunnen. Een absolute aanrader!

Vermoeiend hoor. En wat is ie blij met zijn koffer :) 

Geen opmerkingen: