<script> <style>

vrijdag 23 september 2016

Lekkere traktatie: Raw cheesecake (zonder zuivel!)


Cheesecake maar dan zonder kaas of zuivel? Het kan, met kokosmelk en gewelde cashewnoten maak je een mengsel zo romig en lekker dat je de zuivel gegarandeerd niet mist.
Het is simpel te maken, ontzettend handig dat het per portie is, zo kun je de rest invriezen en een voorraad maken. Hoef je ze niet allemaal binnen enkele dagen op te eten, dat is beter voor de lijn ;)



Ingrediënten:

Bodem:
  • 200 gr medjouldadels
  • 120 gram noten (paranoot, walnoot, amandel, pecannoot bijvoorbeeld)
Cheesecake:
  • 180 gr geweekte cashewnoten
  • sap van 1 citroen
  • 80 gr kokosolie
  • 150 ml kokosmelk
  • 100 ml ahornsiroop
Topping:
  • blauwe bessen
  • dadelstroop
  • pindakaas

Bereiding:

Maal de noten in een keukenmachine tot een meel. Ontpit de dadels en voeg deze toe aan het notenmeel in de keukenmachine. Maal dit tot er een plakkerig deeg ontstaat.
Doe muffinpapiertjes in een muffinvorm en verdeel het dadel-notenmengsel over de vormpjes; ca. 1 eetlepel per vorm. Druk het zo goed mogelijk aan en zet dit in de vriezer.

Doe dan alle ingrediënten voor de cheesecakelaag in de blender en blend ca. 1 minuut totdat het een romig mengsel is.
Verdeel dit over de vormpjes.

Voeg dan je favoriete topping toe en zet het afgedekt in de vriezer (zo voorkom je ijskristallen) voor 4 tot 6 uur.

Je kunt ze rechtstreeks uit de vriezer eten, ze worden niet keihard., maar even 10 minuten van te voren eruit halen om ze wat zachter te laten worden is ook een optie. Zo is het wel meer een cheesecake :)

Geniet ervan, deze heerlijke traktatie!
Bron: minimalisticbaker.com

Geen opmerkingen: