woensdag 5 oktober 2016

Vegan shoppen bij Lidl; eten én verzorgingsproducten!


Koopjes; ik ben er dol op. Waar ik bij kleding en apparaten mijzelf nu eerst 3 keer vraag of ik het wel écht nodig heb, waar ik het voor in plaats koop, dus wat er weg kan én waar ik het neer ga zetten heb ik dat met etenswaren helemaal niet.

Een gezond hoofd vaart wel bij een gezond lijf; mede daardoor ben ik sinds dit jaar plantaardig gaan eten. Ik vermijd waar mogelijk onnodige toevoegingen en probeer suikervrij te eten.
Daarentegen kan ik gerust een fles wijn per dag leegdrinken, mocht je je afvragen waarom ik dan nog steeds niet maatje XS heb. Oh ja, de medicatie werkt ook niet echt mee. En noten. En avocado's. Ach ja.


Eten dus. Toevallig was ik bij de Lidl in de buurt en ben ik dus even naar binnen gestapt. Ik zag dat de noten in de aanbieding waren; die nemen een prominente plaats in in mijn dieet dus elke kans om goedkoper ongebrande noten te kunnen kopen pak ik ;) Serieus; in de yoghurt, om een soort melk van te maken, als vervanger van room, om mee te bakken, door de muesli, in salades; ik eet ze elke dag haast wel.

Mijn buit:
  • 2 zakken van 200 gram nu voor maar €4,-. Nog houdbaar tot ver in het volgende jaar, dus gingen er 4 zakken mee.
  • De hummus is ook veel goedkoper dan bij de Jumbo; €1,19 voor een bakje die €1,75 kost bij Jumbo. De naturel is suikervrij, de pittige (echt pittig, met madame Jeanette, lekker man!) zit wel iets suiker in.
  • 3 zakken witte bulgur, 500 gram afgeprijsd naar €0,49. Vind ik persoonlijk lekkerder dan couscous, vriendlief ook.
  • 2 zakken witte bonen, 500 gram, afgeprijsd naar €0.69. Bonen zijn een goede bron van eiwitten voor mij.
  • 2 pakken bio havermelk; om pap voor de kinderen van te maken. Zij zijn sinds een tijdje ook over op plantaardige melk, yeah! (voor mijn autistische zoon is eten een HEEL groot issue, dus dat dat gelukt is ben ik heel erg blij mee en trots op).
  • Biologische kruidenthee, want thee is altijd goed: €0,99
  • En veganistische verzorgingsproducten, namelijk baby badschuim €2,49 en baby olie €1,49. Het staat er expliciet op vermeld dat het veganistisch is, zonder parabenen en andere troep. 
Goede zet Lidl; zo'n ruim aanbod aan biologische en plantaardige producten!

Geen opmerkingen: