<script> <style>

woensdag 30 november 2016

Gezond en lekker: Pasta barstensvol groente, kidsproof!


Mijn oudste zoon is nogal een moeilijke eter, hem groente laten eten vergt veel creativiteit.
Vandaag aten we pasta met zelfgemaakte saus, stampvol verschillende groentes en hij heeft het met smaak opgegeten!
Een recept om te onthouden dus.

Ik eet vegan, de rest van mijn gezin meestal niet. Toch kook ik niet vaak aparte maaltijden, maar maak ik het zo dat ik alleen vlees toe hoef te voegen voor manlief.

Ingrediënten:

  • 1 zak volkoren penne (AH biologische pasta)
  • 1 aubergine
  • 1 grote ui
  • 500 gram tomaten
  • 250 gram winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 paddenstoelen bouillonblokje
  • 1 pot rode pesto (jumbo, die is vegan)
  • flinke scheut rode wijn
  • peper
  • zout
  • marjolein
  • basilicum
  • salie
  • 2 verpakkingen (= 320 gram) pulled pork (te vinden bij de vleeswaren)
Bereiding:

Kook de pasta volgens de verpakking.
Verhit wat olie in een grote braadpan. Snipper de ui en fruit deze in de pan totdat 't glazig ziet. Snij de aubergine en de peen in blokjes en de bleekselderij klein en bak dit enkele minuten mee. Snij de tomaten in blokjes en snij de knoflook klein en voeg dit toe aan de pan. Verkruimel het bouillonblokje en voeg dit samen met de scheut wijn toe aan de pan.
Laat dit een kwartier tot half uur stoven. Pureer dan de saus met de staafmixer glad. 
Bak in een koekenpan de champignons bruin en gaar.
Voeg vervolgens de pesto, de kruiden en de champignons toe aan de saus.

Als je vlees erbij eet; warm dan de pulled pork op door dit te bakken in de koekenpan en voeg het toe aan de saus. Roer tot slot de pasta door de saus. Voor wat extra pit voegde ik bij mijzelf nog wat chilipoeder toe.

Goedgekeurd door vriendlief en oudste zoon, dus voor mij zeer geslaagd!

Geen opmerkingen: