zondag 25 december 2016

Hardlopen: De queeste naar de juiste sportbeha


Na de zoveelste keer dat ik thuis kwam na een ronde hardlopen met zulke diepe schuurplekken dat het bloedde op m'n borst was vriendlief er zat van. "En nu ga je maar eens een goede sportbeha aanschaffen! Hier heb je geld, koop iets goeds."


Maar waar te beginnen? Ik heb enkele exemplaren van de Lidl (wel high impact) en één ooit gekocht bij de Livera. Ze drukken de boel goed plat, maar dat is dus niet hetzelfde als goed ondersteunen kwam ik achter toen ik een echt goede sportbeha aandeed in een sportzaak. Ik dacht dat high impact betekende dat het geschikt is voor hardlopen, maar dat is niet helemaal waar. High impact betekent vooral dat het geschikt is voor vrouwen met een grote boezem vertelde de verkoopster van de sportzaak mij.

Gek eigenlijk, dat ik op schoenen niet echt bespaar en wel €130/150,- uitgeef aan een nieuw paar, maar kleding mag niet te veel kosten, terwijl de juiste kleding je prestaties ten goede kan beïnvloeden.
Ik zag uit diverse tests online de Shock Absorber als beste uit de test komen, o.a. te koop bij Wehkamp en bedacht me dat deze dan ook vast wel te vinden waren bij de Wehkamp outletstore in Slagharen; het Verkoophuis.

Ik heb daar veel leuke items gevonden, maar de Shock Absorber was er helaas niet in mijn maat. Dat scheelt wel flink trouwens, minstens de helft met de normale verkoopprijs!

Ik kocht een super zachte spijkerbroek van Object (voor €30,-, normaal €70,-), een top asymmetrische top van Gsus (voor €10,-, normaal €50,-) en een kerstige top met pailletten (voor €12,50, normaal €25,-). Wat fijn eigenlijk, nieuwe kleding kopen. 😊

Toch enigszins teleurgesteld dat ik niet geslaagd was voor het item waar ik voor kwam ben ik toen ik in de stad was voor een boodschap spontaan een sportzaak ingelopen. Daar vond ik een sportbeha van Nike. Voorgevormd met cups, heel iets anders dan ik normaal draag. Ik kon me niet voorstellen dat dat nou een goede beha zou zijn voor het hardlopen, maar de verkoopster was zó enthousiast en overtuigend dat ik hem toch even aangepast heb. En ze had helemaal gelijk. Ik had deze zelf nooit uit het rek gepakt, maar na een rondje hardlopen kan ik concluderen dat stevig insnoeren niet hetzelfde is als ondersteuning geven. Het is de investering van €55,- zeker waard, ik hoop hier flink wat jaren plezier van te hebben.


Verstelbare bandjes, een verstelbare sluiting op de rug en zachte cups met compressiepasvorm zorgen voor goede ondersteuning én bewegingsvrijheid.
En hij is ook nog eens leuk om te zien, voor de fanatiekelingen die graag alleen in beha rennen is dit ook van belang natuurlijk.

Conclusie: Probeer niet te besparen op schoenen en beha's, want pijntjes die te vermijden zijn maken het hardlopen een stuk  minder aangenaam.

Geen opmerkingen: