zaterdag 31 december 2016

Stoofpeertjesijs #nicecream

Stoofperenijs, Man, wat lekker.
Waarom is dit nog niet eerder bedacht?!
Stoofpeertjes ben ik dol op, nog meer sinds ik ontdekte dat het heel makkelijk zelf te maken is eigenlijk. Vorig jaar heb ik met oudejaarsdag zelfs oliebollen met stoofpeertjes en witte chocolade gemaakt, een goddelijke combinatie.
We zijn voor oudejaarsdag 's middags uitgenodigd bij vrienden; ik wil graag iets leuks en lekkers meenemen en heb dus besloten om die oliebollen weer te gaan maken, al was het om de ongelovige blik van A. toen ik vertelde dat ik eens oliebollen in de oven gemaakt had, haha. Ja, dat kan echt én is lekker!


De stoofperen zijn al klaar.

  • 1,5 kg peertjes, geschild en in vieren
  • 1 fles rode wijn (750 ml)
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • kaneel, kruidnagel en vanille-essence naar smaak
Ca. 1 uur koken totdat ze gaar zijn. Het kookvocht kun je nog indikken met maizena om er een sausje van te maken.

Ik had zin in wat lekkers gisteravond, er lag nog 1 1/2 banaan in de diepvries en die heb ik met een stuk of 6 partjes stoofpeer gepureerd met de blender. Tadaa.. Stoofperenijs! 

Ontzettende aanrader als je net als ik: 
1. een echte stoofperen-fan bent 
2. gek bent op ijs maar het niet mierzoet hoeft te zijn 
3. je in een avontuurlijke bui bent

Heerlijk zoet & kruidig, vegan en zo klaar. Wat wil je nog meer?

Fijne jaarwisseling lief mens, bedankt dat je mijn blog leest. Jij maakt mijn leven net iets leuker, ik voel me daardoor gehoord, erkend en gewaardeerd.

Liefs, Debbie 💗

Geen opmerkingen: