vrijdag 24 februari 2017

Gezond en lekker: Pasta met winterpostelein en walnootPostelein? Wel eens van gehoord, maar nog nooit gegeten zover ik weet. Deze week in de groentetas van BioLokaal trof ik winterpostelein, plus een receptkaart.
Dat moet ik dan maar eens proberen, nietwaar? Ik heb hem geveganiseerd natuurlijk, het is echt heel erg lekker geworden. Dit ga ik zéker vaker maken!Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram volkoren pasta
  • 1 bosje winterpostelein
  • 50 gram walnoten, fijngehakt
  • 1 geroosterde paprika (ik gebruikte de variant uit pot in olie)
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • olie om in te bakken
  • 1 pakje haverroom
  • 3 el edelgist
  • zwarte peper
Bereiding:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui en fruit in wat olie. Pers de knoflook uit boven de pan. Snij de paprika in blokjes en voeg toe aan de pan. Dan de haverroom erdoor roeren, de edelgist toevoegen en de helft van de hoeveelheid walnoten toevoegen.
Was de postelein goed, dep droog (of gebruik een slacentrifuge) snij de onderkant eraf en snij het wat kleiner. Haal de pan van het vuur en roer de postelein door de saus. 
Giet de pasta af en roer door de saus. Ik voegde nog wat vers gemalen peper toe om het af te maken.
Zeker de moeite waard om eens te proberen!

Geen opmerkingen: