<script> <style>

vrijdag 20 oktober 2017

Gezond en lekker: Snelle verse pompoensoep


Een lekkere, snelle pompoensoep met verse ingrediënten. Ik kocht eens een verspakket bij de Albert Heijn voor pompoensoep (handig want dan zit alles wat je nodig hebt in de juiste hoeveelheid in het pakket, geen verspilling meer dus) die erg lekker uit bleek te vallen, de soep. Het recept heb ik bewaard om ooit nog weer eens te gaan maken.

Het is het seizoen voor pompoen, in de supermarkt is ie weer volop verkrijgbaar en ik heb het recept voor de pompoensoep er maar weer eens bij gepakt, de overige ingrediënten had ik al in huis.
Heel budget dus ook, wat fijn is omdat deze maand toch wel érg duur uitviel, aan het eind van mijn geld bleven er nog enkele dagen van de maand over.
Afijn, koken met wat op voorraad is, dat maakt me creatief en is goedkoop. Het gaat helemaal goed komen hoor, die paar dagen ;)

Ingrediënten:
  • 1 flespompoen (niet al te groot exemplaar), 
  • 2 winterpenen, 
  • 3 sjalotten, 
  • 1 appel, 
  • 1 sinaasappel, 
  • stukje gember, 
  • 3 knoflookteentjes, 
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 liter water
  • cayennepeper
  • olijfolie
Bereiden: 

1. Maak de groente schoon. Schil de pompoen. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snij in stukjes. Snij de wortel in stukjes. Pel en snipper de sjalotten en knoflook. Schil de gember en hak een stukje ter grootte van 2 dobbelstenen fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Pers de sinaasappel. 
2. Verhit de (olijf)olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en gember 3 minuten op lage temperatuur. Voeg de pompoen en wortel toe en bak 5 minuten op middelhoge temperatuur. Schep het mengsel af en toe om. 
3. Voeg het water, de groentebouillonblokjes, de appel en het sinaasappelsap toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken. 
4. Pureer de soep met de staafmixer. Proef en breng op smaak met (cayenne)peper. 

Tip: 

Lekker met wat (haver/soja)room erdoor. 
Voeg voor een soep met een Marokkaans tintje tegelijk met de groente 1-2 theelepels ras-el-hanout kruiden toe en garneer de soep met wat fijngehakte koriander.

Geen opmerkingen: