woensdag

Gezond en lekker: Rijstschotel met gehakt en paprika

Dit recept met rijst, gehakt, ui, paprika, bosui en gepelde tomaten is zo’n gerecht dat ideaal is om te maken wanneer je niet veel tijd/zin hebt om te koken maar toch iets verantwoords op tafel wilt zetten. Het is namelijk gezond, simpel en heel snel te bereiden. En het allerbelangrijkste misschien wel: Ook erg lekker!

Tijd: 15 min, recept is voor 4 personen









Ingrediënten:
  • 2 paprika’s
  • 1 ui
  • 300 gram gehakt
  • 350 gram (zilvervlies)rijst
  • 3 bosuien
  • 1 bakje champignons
  • 2 theelepels kurkuma poeder
  • 1 tot 1,5 theelepel gehaktkruiden of zout en peper
  • 1 blik/pak gepelde tomaten in stukjes (400 gram)
  • Halve theelepel knoflookpoeder
  • Halve theelepel chilipoeder

Bereiding:
Bereid de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd de paprika’s, ui en de bosuitjes in kleine stukjes, de champignons in plakjes.
Breng daarna het gehakt op smaak met de gehaktkruiden of zout en peper.
Giet een scheutje olijfolie in een grote (wok)pan en voeg het gehakt toe aan de pan en strooi het chilipoeder en het knoflookpoeder over het gehakt.
Bak het gehakt rul en bruin. Voeg nu de ui toe en bak totdat ze glazig eruit zien. Voeg de champignons en de paprika toe. Bak dit ongeveer 5 minuten totdat de paprika wat zachter is.
Voeg nu de rijst toe en roer het geheel goed door zodat alle ingrediënten goed verdeeld zijn.
Schep nu de gepelde tomaten in de pan en voeg de bosui toe. Als laatste voeg je het kurkumapoeder toe en schep je nogmaals alles goed door. Laat het gerecht nog eventjes opwarmen en dan is het klaar om opgediend te worden!

Tip: Het is ook lekker om mais of kidneybonen toe te voegen.

Geen opmerkingen: