DIY: Matrasje + kussen voor WobbelDe Wobbel, wie kent hem niet? Ik ben fan sinds de start, een tof product en heel toffe mensen die dit op de markt gebracht hebben, dat weet ik omdat ik ze namelijk ook ontmoet heb enkele jaren geleden. Zie mijn review van 5 jaar geleden! (ik wist nog niets van videobewerking, sorry 😬)

We hebben de original én de XL, vooral de XL is populair hier in huis. Niet alleen de kinderen, maar ook vriendlief en ik staan er regelmatig op, telefoneren gaat net wat fijner al wiegend op de wobbel, haha.Chill-plekje

Wobbel vernieuwt ook steeds, ze komen elk jaar met iets nieuws op de markt, hun laatste noviteit is een matras en kussen om van de wobbel een lekkere chill-plek te maken. Wat een ontzettend goed idee! Lezen, tv kijken, gamen op je tablet; liggend en zachtjes wiegend in de wobbel is het nog prettiger met een fijn matrasje erin. Mijn kinderen, vooral mijn jongste zoon, hebben het echt nodig om te bewegen, ook (of juist vooral) tijdens activiteiten die je normaal in rust doet. Ze hebben het niet van een vreemde, ik merk dat ik me ook beter kan concentreren als ik beweeg. Grappig hoe dat werkt, niet?Zelf maken

Geïnspireerd door het nieuwe product bedacht ik me dat we nog een oud topmatras hebben liggen, met een schuimvulling. En via de lokale weggeefhoek had ik heel toffe stukken stof met heerlijke retroprint op mogen halen. Zou ik het zelf ook kunnen maken?

Sinds enkele maanden heb ik een naaimachine, gekocht omdat het me heerlijk lijkt om zelf dingen te kunnen maken, dit matras is een mooi project om het naaien ook wat meer onder de knie te krijgen, het zijn slechts rechte stukken om te naaien, dat gaat wel lukken.Zo maakte ik het

Het is gelukt! Met een stuk schuimmatras op maat van de wobbel, een stuk stof net wat groter geknipt, 2 stukken bandelastiek  en een naaimachine heb ik in een avond dit matras en kussen gemaakt.

1. Knip het schuim op maat, zo groot als de wobbel is.

2. Knip de stof op maat, ik nam 10 cm extra aan elke zijde voor de zoom.

3. Keer de stof binnenstebuiten , leg het schuimmatras erin en speld het af met kopspelden. Ik heb het mooi aansluitend afgespeld, zo zit de stof er straks mooi glad om.

4. Haal het schuimmatras eruit en naai de lange zijde en 1 korte zijde dicht, volg de spelden en haal ze er vlak voor ze bij het naaivoetje zijn eruit. (logisch voor mensen die vaker naaien, voor een beginneling als ik wel handig om erbij te zetten) 😁

5. Keer de stof om, steek het matras erin en speld de bovenkant dicht. Ik vouwde de randjes stof aan beide kanten naar binnen en speldde het zo kort mogelijk af, zo wordt de zoom mooi klein.

6. Naai dan deze zoom dicht.

7. Knip het bandelastiek op maat (2x), zo breed als de wobbel breed is. Naai dit met de hand vast, ik deed dit zo'n 15 cm vanaf de bovenkant (en onderkant).

En klaar is het op maat gemaakte matras voor de wobbel! Als je ook nog een kussentje erbij maakt, op dezelfde manier, is het helemaal een ultiem relaxplekje.Zelf maken is echt leuk, geeft veel voldoening en scheelt ook wel in de portemonnee. Mocht je dat niet willen/kunnen/durven, hier bij wobbel.eu vind je de prachtigste wobbeldecks en kussens. In verschillende prints dus ook in jouw smaak is er vast wat te vinden (en ze zijn ook wel wat netter afgewerkt ook natuurlijk).


💚

Reacties