DIY: Bloempotten opknappen door te schilderen


Groen in huis, ik hou er van. Mijn collectie wordt steeds groter, met ook steeds grotere planten. Grote planten vragen om grote potten en daar ga ik graag naar op zoek bij de plaatselijke kringloopwinkels.
Dat scheelt in aanschaf (meestal) en het scheelt het aanboren van nieuwe grondstoffen, wat beter is voor onze planeet, nietwaar?


Maar datgene wat ik wil, grote witte potten, dat is niet altijd makkelijk te vinden. Je moet maar net geluk hebben die ene pot te vinden. 
Omdat ons huis best wel een bonte mix van materialen en verschillende soorten planten is houd ik alle bloempotten wit. Dat zorgt voor een mooi geheel, ondanks het verschil in structuur.


Ik vond twee mooie grote potten bij een kringloopwinkel, 1 in bronskleur (€12,50) en een bruine (€10,-). De juiste grootte maar niet de juiste kleur. Maar, wist je dat je met krijtverf heel eenvoudig en snel terracotta, stenen en (ruwe) keramiek potten van een nieuw kleurtje kunt voorzien?

Met een klein potje krijfverf van 125 ml à €5,- van de bouwmarkt (ik gebruikte dit merk) heb ik twee grote bloempotten en een krukje tweemaal behandeld (toen was het potje wel schoon leeg). Het voor en na resultaat van de bruine pot zie je hierboven.

Krijtverf is ideaal, omdat schuren of met een primer behandelen niet nodig is, het een mooie matte finish geeft en het heel makkelijk werkt omdat het zo snel droog is.

Dus gooi vooral niet je bloempotten weg als ze niet meer de juiste kleur hebben voor je interieur maar geef ze een update met een fris laagje verf.

N.B. Geglazuurde potten zijn ook te schilderen, maar vergen wel iets meer voorwerk. Daar is wel schuren en een primer voor nodig om de verf te laten pakken. 

Reacties