Traktatie: Spectaculaire stroopwafelsKom je ook wel eens iets tegen in een winkel waarvan je denkt: " Hee, dat kan ik zelf toch ook wel maken?" Dat was bij mij het geval toen ik de rijkelijk versierde stroopwafels tegenkwam in de supermarkt. Wat een leuk idee, een stroopwafel dopen in chocolade en dan dippen in discodip. Dat is toch wel een heel lekkere traktatie, nietwaar?


Ik kreeg een stapel boeken van iemand voor mijn jongste zoon en ik wilde graag een kleinigheidje terug geven als dank. Hét moment om die luxe stroopwafels eens proberen te maken! Het is simpel om te doen en geeft een behoorlijk spectaculair resultaat.


Dit heb je nodig:Zo maak je het:

Breek de pure chocolade in kleine stukjes en smelt het. Ik deed dat in de magnetron, anderhalve minuut op vol vermogen. Kijk en roer wel elke 30 seconden even, je wilt niet dat de chocolade verbrandt.
Dan besmeer je met een lepel de helft van de stroopwafel met chocolade, voor- en achterzijde.
Verdeel dan de dip erover, strooi het op de chocolade aan beide kanten. Doe dit boven een opvangbakje, dan kun je de dip die eraf valt voor de volgende gebruiken. 
Laat de versierde stroopwafel uitharden op een vel bakpapier. Want daar plakt het niet aan, handig!
En dit is dan het resultaat. Een lekkere en mooi uitziende traktatie. Toch net iets leuker om te geven dan gewoon een pak stroopwafels, nietwaar? Pak het in in een leuk blik of in het bakpapier voor een meer ambachtelijke look.

Ik denk dat ie het ook goed doet als traktatie op school, voor de wat oudere kinderen dan.
Roan vond het superleuk om te maken en de ontvanger vond het leuk om te krijgen. Missie geslaagd! 

N.B. Vraag je je ook af of er normaliter niet tien stroopwafels in een pak zitten? Klopt hoor, maar Roan moest natuurlijk even een koek voorproeven, even checken of ie wel lekker was. 😁

Reacties