DIY: Kastje opknappen voor kinderkamer


Als je gaat samenwonen is het onvermijdelijk dat er ook meubels uit het ouderlijk huis meekomen. Vaak is je eerste inrichting vooral functioneel, dat was bij ons wel het geval, ik zat nog op school toen we gingen samenwonen, het budget was niet erg groot.Met de jaren verandert je smaak (en gelukkig ook het inkomen) en is functionaliteit niet het doorslaggevende argument, het oog wil ook wat en het mag ook wel wat kosten. Ik wil een interieur wat met smaak bij elkaar is gezocht in plaats van de afdankertjes van familie.

Toch is het ook wel zonde om de oude spullen weg te gooien, je kunt ze ook een tweede leven gunnen door ze op te knappen.
Is financieel en ecologisch gezien beter dan alles nieuw te kopen, plus zo heb je een uniek stuk in huis. Dat vind ik leuker dan wanneer je complete inrichting bij Ikea wegkomt :)

Voor de babykamer heb ik dat ook gedaan; men neme een houten kastje (dat al zo oud is dat het op de tienerkamer van W. gestaan heeft en dus meeverhuisd is toen we gingen samenwonen), een spuitbus verf en plakplastic. Kost je een middagje, met bovenstaande als resultaat: Een uniek kastje, precies groot genoeg voor R.'s knuffelverzameling :)

Reacties