Benodigdheden:
- 130g wortelen
- een handvol noten
- 160g speltbloem
- 50g cacaopoeder
- 1 theelepel bicarbonaat
- 1 eetlepel bakpoeder
- 3 eieren
- 130ml ahornsiroop
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil en rasp de wortelen. Meng de speltbloem, cacaopoeder, bicarbonaat en bakpoeder in een kom. Klop de eieren op met de ahornsiroop en voeg het mengsel toe aan de droge ingrediënten. Voeg de geraspte wortel toe en meng grondig. Doe het deeg in een met bakpapier beklede bakvorm voor brood. Garneer met de walnoten.
Bak in de oven gedurende 40-45 minuten. Om te controleren of de cake klaar is, prik je erin met een lange houten prikker. Haal hem er na 5 seconden uit. Als er geen cake aanhangt, is de cake klaar; als er nog vochtige cake aanhangt, zet de cake dan nog even in de oven. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de bakvorm voor je hem eruit haalt.
Reacties