Maak de wereld zelf iets leuker: Geef eens iets weg.

Geluk moet je delen en van delen word je gelukkiger. Althans dat geldt wel voor mij. Wist je dat je spullen die je niet meer gebruikt naast weggooien of naar de kringloop doen ook met veel gemak kunt weggeven aan een ander? Iets waar jij niet meer naar omkijkt of waar de kinderen te groot voor zijn kunnen een schat voor een ander zijn!
Kleding en schoenen die je niet kunt verkopen op marktplaats omdat je kunt zien dat het gedragen/gewassen is of omdat het geen merkkleding is kun je een tweede leven geven door het aan te bieden op Facebook op een weggeefhoek bij jou in de buurt. Van elke regio in Nederland is er wel een weggeefhoek te vinden op Facebook, gewoon zoeken op weggeefhoek plus je kengetal. Hier in Coevorden zijn er verscheidene, ik maak er ook regelmatig gebruik van.

Bijvoorbeeld: weggeefhoek Coevorden, weggeefhoek 0524

Het werkt ook twee kanten op: Jij blij, want jij bent van je spullen af, het wordt zelfs nog eens bij je thuis opgehaald en een ander heel blij met iets wat hij wel kan gebruiken.
Ik heb zelf ook al heel wat keren iets bij een ander op mogen halen, recent nog bij de overbuurvrouw een kinderkoffertje op wieltjes en een hele serie peuterboeken. Verder bijvoorbeeld een kunstbloem (leuk voor in de badkamer), een pakje haarverf (ik wilde altijd al eens highlights proberen), een toegangskaart voor 4 personen voor safaripark De Beekse Bergen en ga zo maar door.

Andersom kom ik zo heel makkelijk van mijn schoenen, kleding, boodschappen die wij niet gebruiken, toegangskaarten, kortingsbonnen, tassen, accessoires etc. af. En zojuist diezelfde overbuurvrouw blij gemaakt met een halve aardbei kruimelvlaai die over was van gisteravond. Weggooien kan altijd nog, weggeven is een stuk leuker ;)
Goed voor jou, goed voor de ontvanger en goed voor het milieu, want we gooien minder weg.

Reacties