donderdag 10 maart 2016

DIY: Macramé plantenhanger


Ontzettend makkelijk en het lijkt erg leuk. zo'n plantenhanger. Ik hou van groen, als levensstijl het nastreven waardig en letterlijk in huis.
Vroeger legden de meeste planten het loodje bij mij in huis, tegenwoordig kan ik er vrij aardig mee omgaan. Beter te weinig water dan te veel, dat is iets wat ik wel geleerd heb in al die jaren, haha.

Groene planten in huis zijn niet alleen decoratief maar kunnen ook een goede invloed hebben op je gezondheid. Hedera of klimop bijvoorbeeld staat volgens onderzoek van NASA op nummer 1 qua lucht zuiverende eigenschappen.

Mijn yogalerares bood aan hedera voor me mee te nemen, ze had wel wat stekjes. Leuk natuurlijk, voor mij dé gelegenheid om zelf een te proberen een plantenhanger te knopen.
Het is goed gelukt en ook zo klaar als je even door hebt hoe het moet ;)

Benodigdheden:

  • 4 stukken (pak)touw van 2,5 meter 
  • plant in pot (plant gekregen, pot €0,75 kringloop)
  • evt. een O vormige ring (ik gebruikte een gordijnring, €0,10 kringloop)

 Zo maak je het:

Pak de draden in het midden vast, maak een lus en leg er een knoop in. Dit wordt de ophanglus.
Je hebt nu een knoop met 8 draden eraan. Maak 4 bundels van twee draden ( dus draad 1+ draad 2, 3+4, 5+6, 7+8) en leg per twee draden op dezelfde hoogte een knoop.
Nu heb je 4 bundels.
Pak dan van elke bundel een draad en één van de en leg er een knoop in (bij alle vier weer op dezelfde hoogte, nu wordt het 1+3, 2+4, 5+7, 6+8).

Knoop dan vervolgens de vier bundels vast aan de ring, dit wordt de onderkant van de hanger en rust de pot op.

Dan is het nog een kwestie van de pot in de hanger zetten en klaar is je hanger!

Geen opmerkingen: