DIY: Macramé plantenhangerOntzettend makkelijk en het lijkt erg leuk. zo'n plantenhanger. Ik hou van groen, als levensstijl het nastreven waardig en letterlijk in huis.
Vroeger legden de meeste planten het loodje bij mij in huis, tegenwoordig kan ik er vrij aardig mee omgaan. Beter te weinig water dan te veel, dat is iets wat ik wel geleerd heb in al die jaren.
De vensterbanken staan vol met planten inmiddels, dus wordt het tijd om plantenhangers te maken om ook hangplanten in huis te kunnen halen. Deze DIY is in enkele minuten gemaakt, goede deal toch? Dan kun je lekker je eigen potten blijven gebruiken en hoef je niet speciale hangpotten aan te schaffen.

Benodigdheden:


4 stukken (pak)touw van 2,5 meter
plant in pot (plant gekregen, pot €0,75 kringloop)
evt. een O vormige ring (ik gebruikte een gordijnring, €0,10 kringloop)


Zo maak je het:


Pak de draden in het midden vast, maak een lus en leg er een knoop in. Dit wordt de ophanglus.
Je hebt nu een knoop met 8 draden eraan. Maak 4 bundels van twee draden ( dus draad 1+ draad 2, 3+4, 5+6, 7+8) en leg per twee draden op dezelfde hoogte een knoop.
Nu heb je 4 bundels.
Pak dan van elke bundel een draad en één van de en leg er een knoop in (bij alle vier weer op dezelfde hoogte, nu wordt het 1+3, 2+4, 5+7, 6+8).

Knoop dan vervolgens de vier bundels vast aan de ring, dit wordt de onderkant van de hanger en rust de pot op.

Dan is het nog een kwestie van de pot in de hanger zetten en klaar is je hanger!
Tot slot:


Groene planten in huis zijn niet alleen decoratief maar kunnen ook een goede invloed hebben op je gezondheid. Omdat een schone lucht heel belangrijk is voor je algehele gezondheid heeft NASA 18 soorten planten geïdentificeerd die zorgen voor een gezondere lucht: verschillende palmsoorten en klimplanten, graslelie, aglaonema, treurvijg, gerbera, epipremnum aureum, flamingo lelie, leliegras, dracaena, sansevieria, lepelplant en chrysanten. Genoeg keuze dus, en er zitten ook wat onderhoudsvrije exemplaren tussen voor de mensen zonder al te groene vingers.

Voor wie het interesseert, achtergrondinformatie over het onderzoek in de infographic hieronder. Let op: Verscheidene plantensoorten kunnen giftig zijn voor huisdieren.Reacties