DIY: Van een oud donkereiken bijzettafeltje naar een toffe plantentafel #kringloopvondst


Planten, ik hou ervan. En inmiddels weet ik ze ook aardig goed in leven te houden, in elke kamer in mijn huis staat minstens één groene plant. Behalve het toilet, daar heb ik nog geen plant voor kunnen vinden die in het donker overleefd. Een mooie nepper staat op mijn wishlist.

Afijn, planten om mij heen word ik blij van. De meeste exemplaren zijn wel intussen zo groot geworden dat ze niet meer op de vensterbank passen. Gewoon op de grond zetten is niet zo praktisch, als de pot lekt trekt het vocht in de houten vloer, geen goed idee (weet ik helaas uit ervaring). Alle potten moeten dus omhoog, op zoek naar leuke krukjes dus! Dat staat ook leuker, als de planten wat hoger staan, dat oogt veel ruimtelijker in de kamer.


Je kunt natuurlijk naar de Action gaan en daar je slag slaan, je zou ook naar de kringloopwinkel kunnen gaan om eens rond te neuzen. Ik vond voor €3,50 een zwaar donkereiken tafeltje en nam die mee om op te knappen. Donker eiken is niet echt mijn smaak zeg maar, beetje oubollig.

Opschuren lukt niet omdat de lak er zo goed op zit, wat wel werkt is om het krukje in te spuiten met Dasty (ja echt, die ontvetter van Wibra) en dan met een verfkrabber de laklaag eraf te krabben. Ik heb dit proces van inspuiten, enkele minuten intrekken en krabben zo'n 4 maal herhaald totdat het hout ruw genoeg. Als je het wilt verven moet het natuurlijk wel kunnen hechten aan het hout.Met kalkverf/krijtverf/Annie Sloan/Home Deco van Action heb je geen grondverf laag nodig, met 2 of 3 lagen is het krukje in een toffe kleur dekkend geverfd. Ik koos voor Home Deco hobbyverf van Action in de kleur denim omdat ik dat toevallig nog in huis had.
Maar je kunt een krukje ook prima schilderen met een proefpotje van Le Noir & Blanc van Karwei of dit blikje meubelverf van 125 ml als je gaat voor de budgetoptie. 😏

Ik heb de verflagen niet afgewerkt omdat dit krukje alleen als plantentafel dienst zal doen in de slaapkamer, ga je een meubelstuk schilderen wat je vaker in je handen zult hebben is het handig om het met was of lak af te werken om beschadigingen in de verf te voorkomen.

Supersimpel en voor een klein prijsje heb ik nu een unieke plantentafel in een leuke accentkleur, dat blauw steekt mooi af tegen de verschillende tinten wit in de slaapkamer. Ik ben tevreden. 😊

Reacties