DIY: Van een oude lampenkap naar een toffe (opberg)mand

In het kader van weggooien kan altijd nog ben ik gaan experimenteren. Ik had een oude lampenkap met organza stof die al aan het vergaan was. Ik heb de stof eraf gehaald en dacht er eerst aan een toffe hippe lamp van te maken. Een kaal geraamte met een grote retro gloeilamp, zoiets als onderstaande foto.


Maar ik kreeg een heel toffe lamp van een vriendin die bij haar overbodig geworden was. Zo'n model fabriekslamp, wat heel tof staat in mijn woonkamer. Dat past ook beter bij mijn stijl inmiddels dan de kroonluchter met organza kap. Mijn stijl veranderd nog wel eens, of ik ontdek nu echt wat mijn stijl is, dan kan ook 😉
Stoer, uniek, beetje industrieel, beetje zelfgemaakt en groen. Dat is wel wat in je opkomt als je mijn huis ziek.

Wat te doen met het geraamte van de kap? Toen ik hem neerzette, op de kop, zag ik er een heel leuke mand in. Wat nou als ik het geraamte bekleed (lees omwikkel) met stof, zou het dan echt een mand worden?
Met de restjes ceinturen van jurken én met zpagetti (textielgaren van Hoooked) die ik nog had liggen, ooit gekregen van een vriendin, ben ik aan de slag gegaan.
Het kostte enkele avonden wat uurtjes, maar dat geeft niet. Ergens is het heel meditatief om zelf iets te maken, daar kan ik wel het geduld voor opbrengen en dat het eindresultaat zo tof was helpt uiteraard ook mee.


Ik heb de stof om de spijlen van de kap heen geweven en heb er een bodem in gemaakt. In de eerste instantie leek het me een handige mand voor dekens, vandaar de bodem, om er een echte opbergmand van te maken.


Maar met de palm erin lijkt het ook erg leuk, deze plant is precies de goede grootte om de mand mooi uit  te laten komen.


Dus voordat je iets weggooit wat overbodig of stuk is, kijk eens wat je er mee kunt. Kun je het upcyclen tot iets anders? Denk eens buiten de normale kaders, wees creatief en wie weet komt daar wel iets heel erg leuks uit voort. Wees vooral ook niet bang om te falen, weggooien kan altijd nog.

Reacties