Budget: Kringlooppareltjes week 43

Angry Birds, daar is R. sinds kort (sinds we Netflix hebben) helemaal fan van.

Al weken ben ik op zoek naar een andere winterjas. "Vind je groen niet meer leuk dan, mama?", aldus de zesjarige. Jawel, maar deze jas is echt af. Ik heb hem zo'n 4 jaar geleden tweedehands gekregen van iemand, hij heeft al de nodige reparaties gehad (winkelhaken e.d., ik kan soms wat onhandig zijn). Ik wil nu wel een andere jas. 

Duurzaam

Op naar de kringloopwinkel en tweedehandswinkel dus. Ik had ook al gekeken op Marktplaats, maar dat vind ik toch lastig. Door mijn fluctuerende gewicht wisselt mijn maat wel wat en ook is de ene XL de andere niet, dat verschilt per merk. De jas die gisteren binnenkwam bleek én niet de maat te zijn wat de verkoper zei én ook zeker geen winterjas te zijn. Ik heb me voorgenomen nu alleen nog regionaal te zoeken, zodat ik het ook eerst echt daadwerkelijk kan passen. Dat gaat me miskopen als dit schelen hoop ik.
Ik kies voor tweedehands voor het milieu, want waarom iets nieuws maken als er al genoeg op de markt is? En voor mijn portemonnee, tweedehands is een stuk aantrekkelijker geprijsd, dat ook zeker.

Parka

Wel grappig dat ik steeds weer terugval op het model jas die ik nu ook heb, een parka in het zwart is eigenlijk wat ik wil.
Het állerliefst zou ik voor deze parka gaan, van Hood Lamb. Vegan, gemaakt van o.a. hennep en Hollands-weer-bestendig.
Maar die prijs hè. Zolang mijn gewicht nog niet stabiel is ga ik niet honderden euro's uitgeven aan een jas. Wie weet lukt het me toch 'm tweedehands te vinden, tot nu toe ben ik nog niet geslaagd voor een jas. 

Wel vonden we een aantal andere leuke dingen: 


Wegkruiptrui

Een heerlijke trui om in weg te kruipen, aan de achterkant iets langer dan aan de voorkant. Van H&M, voor €5,95 bij Het Goed in Emmen. Past ook goed bij mijn beige laarsjes, nietwaar?


Hardloopjack

Eigenlijk zocht ik een sportjasje voor het hardlopen, de oude past niet meer 😶
Ik liep tegen dit shirt aan bij Kringelz in Coevorden, kostte €2,50.
Het is een soortgelijke stof als running jacks hebben, lekker lichtgewicht. Dat er geen rits in zit vind ik eigenlijk helemaal niet zo erg, die prikt me dus ook niet in mijn keel. Hij heeft een fijne V-hals.


Kussen

Zoonlief kwam met dit kussentje aanzetten; "Kijk, met regenboogkleuren!". Lichtgewicht, bij uitstek geschikt voor kampeerders weet ik toevallig. Dat vond ik wel een goede vondst voor €1,50, het heeft zijn nut al bewezen op de terugweg in de auto, R. hing er lekker tegenaan.

AngryBirds

Ook vond ie een verzamelset van Angry Birds, ooit is dat een spaaractie geweest bij de Plus. Sinds we een Netflixaccount hebben (cadeautje van PlayStation Plus voor 3 maanden, omdat vriendlief al zo lang een trouw lid is. Ik denk dat het een goedmakertje is voor de gezinnen van de gamers die sinds donderdagnacht gamen met het nieuwe spel Red Dead Redemption 2 😝) is R. helemaal fan van de Angry Birds. Ach, voor €2,50 heeft ie al een hele middag plezier ermee.

Koop jij ook wel eens tweedehands producten? Wat is jouw drijfveer, milieu of portemonnee? Het je nog goede tips voor me waar te shoppen?

Reacties