Lentezoet familieplanner (met DIY magneet-hack)

 

Vorig jaar maakte ik zelf een kalender voor het nieuwe jaar, dit jaar besloot ik voor een familieplanner van Lentezoet te gaan. Je kent Lentezoet vast wel, van die rake gedichten over het leven en het moederschap in het bijzonder.Gezinsplanner

Een planner lijkt me erg handig, met aparte ruimte voor elk gezinslid. Elke week hebben we wel meerdere afspraken, als het per gezinslid verdeeld is wordt het een stuk overzichtelijker.

En de gedichten van Lentezoet zijn ook ontzettend mooi, elke week een nieuw gedicht om over na te denken sprak mij zeer aan.

Ophangplek

Er was alleen wel één probleem: De planner is een A4 formaat op zijn kant, in de keuken heb ik maar ruimte voor een A4 formaat rechtopstaand. Tsja, waar de planner dan neer te hangen? Het moet goed toegankelijk zijn, het is handig dat je er meerdere keren per dag langs loopt en ie in het zicht hangt, zodat ik belangrijke afspraken niet vergeet. 😌


Magneten

De oplossing is simpel: Op de koelkast is plek genoeg. Dat motiveert meteen om de chaos van kindertekeningen en allerhande belangrijke briefjes eens te gaan ordenen die nu op de koelkast zitten. Bij mij wordt dat toch altijd een verzamelplek van "moet ik wel aan denken" briefjes.

Ik plakte een grote magneet op de achterkant van de planner (die haalde ik van zo'n koelkastnotitieblok) en gebruik een sterke magneet aan de voorkant om de pagina's omhoog te houden. Met een haakje aan de bovenkant of een touwtje erdoor zijn de pagina's prima bij elkaar te houden. Ja, ik ben wel content met deze oplossing. 😊Hogelijk wordt het volgend jaar een optie bij Lentezoet zelf; een magnetisch voor- en achterblad. Ik voorzie een gat in de markt!

Reacties