Review: Philips Lumea IPL (ontharen door lichtflitsen)Niet alleen ik was blij ingeloot te zijn om de Philips Lumea te testen bij The Insiders, ook vriendlief was erg enthousiast. Hij houdt namelijk wel van gladde benen en andere lichaamsdelen, ik ben soms wat laks met scheren en het bijhouden ervan. 😔 Ja hallo, het is winter! Geen blote-benen-weer.


In afwachting van het arriveren van de Lumea had ik dus lekker helemaal niet meer geschoren een week lang en ik had inmiddels meer haren op mijn benen dan vriendlief. De opluchting was groot bij hem toen bleek dat ik voor aanvang van gebruik van de Lumea diende te scheren.Mijn huid- en haarkleur zijn bij uitstek geschikt (lichte huid en donker haar) om de Lumea te gebruiken. Je kunt het apparaat instellen van intensiteit 1 t/m 5, voor mijn benen kon ik stand 5 gebruiken, voor mijn oksels en schaamstreek koos ik stand 4. Het moet niet pijn doen natuurlijk, op stand 5 was het niet vol te houden op de gevoelige huid van mijn oksels en bikinilijn.


Het is belangrijk bij gebruik het apparaat in een hoek van 90 graden te houden, anders werkt ie niet. Soms moet je je dus even in bochten wringen om goed contact te maken met de huid én het in je juiste hoek te houden, maar het gaat iedere flitsbeurt weer beter.

Ik word er eigenlijk vlot handig in, ik ontdekte door continu de knop ingedrukt te houden hij vanzelf flitst en ik sneller klaar ben.
Het is even een tijdinvestering, ik was zo'n 20 minuten bezig, inclusief het scheren voorafgaand. Daar staat wel tegenover dat je maar eens per week dit hoeft te doen.

Je kunt een app op je telefoon zetten van de Lumea, deze helpt je herinneren wanneer het weer tijd is voor een flitsbeurt en welk lichaamsdeel aan de beurt is, mocht je niet alles in één toerbeurt doen. Handig voor warhoofden als ik, zo heb je er verder geen omkijken meer naar.

Na 4 flitsbeurten kwam er slechts een enkel haartje nog door, als je het goed bijhoudt, lees elke 2 weken flitst, blijf je glad en haarloos.
Mijn huid voelt veel zachter nu, ik heb geen last meer van vervelende stoppels die doorkomen en vriendlief is érg blij dat ik het zo goed bij houd nu.


Ik had ook nog het geluk de luxe variant te mogen testen, ik kreeg er een gezichtsreinigingsborstel bij namelijk. Dat werkt fijn hoor, mijn huid voelt goed gereinigd aan na gebruik van de borstel. Zal de dag- of nachtcrème nu dan ook extra goed werken denk je?

Kortom, het is een investering, financieel en in tijd, maar ik vind het zeker de moeite waard en raad hem je absoluut aan. Hoe tof is het dat je niet meer naar een salon hoeft voor een IPL behandeling, maar dat gewoon thuis kunt doen?

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Lijkt het jou nou ook leuk om apparaten/producten te testen? Schrijf je dan ook in bij The Insiders! Zo heb ik ook alweer een TexMex pakket van Santa Maria gekregen om te testen en uit te delen. Het is voor iedereen toegankelijk, daar hoef je echt geen blogger voor te zijn ;)

Je schrijft je in als tester voor een campagne die je aanspreekt, als je ingeloot wordt ontvang je het product. Je probeert het, maakt foto's van het testen, schrijft over je ervaringen en stuurt het terug óf houdt het product (evt. moet je betalen hiervoor/soms zit er een waarborgsom aan vast die je kwijt bent als je het product houdt).

Deze Philips Lumea kreeg ik gratis en mag ik houden by the way 😁

Reacties