Kringloopvondsten week 3 & andere koopjes


Wanneer ik iets nodig heb mag ik graag eerst bij de kringloop zoeken om te kijken of ik het item tweedehands kan vinden. Dat is goed voor mijn portemonnee en hergebruik is natuurlijk het allerbeste voor onze planeet.

Zo was ik al een tijdje op zoek naar een fietsmand, ik had gezocht in de fysieke winkels hier in de stad en online, maar vond toen ik toevallig een dagje met een vriendin naar de kringloopwinkel ging een leuke rieten fietsmand voor €7,50. Dat klinkt een stuk beter dan €15,- voor een plastic exemplaar, nietwaar? Of €30,- voor een nieuw rieten mand.

Er is al zoveel spul in omloop, ik vind het echt een logische keuze om eerst voor een tweedehands keuze te gaan.

Voor L. vond ik een paar hoge leren schoenen, R. zocht voor zichzelf een kerstmutspet uit en ik als Herman Finkers fan kon het boekje van hem ook niet laten liggen. Wie weet lukt het lezen wel weer als ik met dunne exemplaren begin die ik ook zo weer even weg kan leggen.


Bij de Kruidvat is het opruiming, ik kocht een Eastpak portemonnee voor €3,- en twee toilettassen voor €4,-. Goede kwaliteit wat lang mee gaat is ook duurzaam in mijn optiek, hiervan kunnen we nog lang plezier beleven.
De bloempot liep ik tegenaan bij Kringelz, evenals het zeepbakje en de beker. Een leuk setje voor in de badkamer, de beker is omgedoopt tot tandenborstel en -pasta houder, het zeepbakje moet in plaats van de vloeibare zeep komen. Een blok zeep is duurzamer dan telkens plastic flessen vloeibare zeep te kopen, nietwaar?
Mijn gezin moet wel nog even wennen aan de overstap. Maar goed, dat is tijdelijk.


Toen ik in Hoogeveen was om W. naar zijn werk te brengen maakte ik meteen van de gelegenheid gebruik om naar Het Goed te gaan. Ik vond daar leuke boekjes: Loesje met een verzameling oneliners die je aan het denken zetten, het boek van Annemarie Haverkamp over haar leven met haar gehandicapte zoon Job en een boekje met grappige anekdotes over ouder worden (leuk als cadeau voor mijn opa die binnenkort jarig is).


Verder nog een mooi truitje van Repeat voor €5,- en  een LEGO Duplo babyspeeltje, leuk voor het dochtertje van mijn vriendin.


Beha's tweedehands kopen? Ik vind het geen probleem en vond twee exemplaren van Felina en Chantelle in mijn maat voor €1,50 per stuk. Ja echt!
Voor L. vond ik nieuwe Vans voor €6,-, al mogen die nog wel een jaartje in de kast blijven qua maat. Voor R. een horloge nieuw in de verpakking, een houten Jan Bibejan spaarpot en een boodschappenkratje voor zijn speelkeuken. En boeken kun je natuurlijk nooit genoeg hebben, dus nam ik het leuke prentenboek ook mee.


We hebben twee kringloopwinkels in Coevorden, Kringelz en de Snuffelgans. Bij laatstgenoemde kwam ik eigenlijk nooit, omdat ze wel erg hoge prijzen aanhielden voor producten die nieuw voor minder verkrijgbaar zijn. Maar er zit een nieuwe eigenaar op volgens mij, de prijzen zijn ook een stuk vriendelijker. Alle jassen zijn €4,-, ik vond er een EDC winterjas en een nepleren jasje voor het voorjaar.
En als je slim inkoopt, dus nu in de opruiming, heb je voor volgend jaar kerst een leuke kersttrui voor een klein prijsje! Voor vriendlief vond ik bij de Albert Heijn een kersttrui voor €3,- en een fout pak voor €5,-. Dat is natuurlijk ook erg geschikt voor Carnaval.

Nou, ik heb heel wat gevonden de afgelopen 2 maanden bij verschillende kringloopwinkels. Wat vind je er van, waar trek jij de grens? Maakt het jou niet uit en zou je ook tweedehands overwegen voordat je iets nieuw koopt? En hoe sta je er tegenover om een tweedehands cadeau te krijgen?

Reacties