Nieuwe mosterdgele fauteuil


Soms heb je het, behoefte aan verandering in huis. Na vele jaren heerlijk te hebben gezeten op de tweedehands aangeschafte fauteuils van Ikea vond ik het tijd voor iets nieuws. Ik had behoefte aan een mooie maar ook comfortabele stoel die niet zo lomp is als de Ikea Ektorp. Ik heb er niets op aan te merken, hij heeft jarenlang trouw dienst gedaan, ik heb hem ook van verschillende nieuwe hoezen voorzien (echt ideaal die wasbare hoes) alleen hij is best wel lomp.


Sinds vriendin A. verhuisd is en een heel toffe relaxfauteuil heeft staan broeit het idee al bij me. Zoiets wil ik ook! Dat ziet er zo volwassen en geraffineerd uit, als twintiger is het logisch dat je alles lekker bij Ikea aanschaft, als dertiger mag je best wel wat meer een eigen stijl laten zien.
(In onze zoektocht waren we weer bijna nu Ikea belandt trouwens, dus op zich niks tegen op Ikea, wel op de zo gangbare Ektorp-serie.)

Avonden lang heb ik op Marktplaats gezeten op zoek naar mijn droomstoel. Tweedehands is vaak aantrekkelijk geprijsd en minder eenheidsworst dan bijvoorbeeld een Ikea of Karwei, maar ik kon niet vinden wat ik zocht. Je moet het ook wel in het echt bekijken en even proef zitten vond vriendlief, dus op naar de woonboulevard.

De eerste winkel waar we kwamen, Lubbers Outlet (ik mag graag in outlets snuffelen) zag ik 'm: De mosterdgele velours draaifauteuil. Prachtig! Precies dat wat ik in gedachten had. Een leuke accentkleur wat goed past in het grijs/witte palet van de woonkamer. Maar ja, de prijs was €400,-. Slik. Dat is geen Ikea-prijsje. We keken verder en verder, maar geen enkele stoel was zo leuk en het grootste gros was nog veel duurder dan het mosterdgele exemplaar dus hebben we hem toch maar gauw opgehaald. Ik ben er blij mee! De kamer lijkt zoveel groter nu dan met de lompe Ikea fauteuil, ik word elke keer weer blij als ik naar de stoel kijk.


Geel en roze zijn de accentkleuren in mijn interieur, bij de kringloop (we waren toch in Emmen voor de woonboulevard) vond ik deze leuke vazen voor €2,- per stuk. Dat past leuk erbij, toch? Ik zag soortgelijke vazen in de woonwinkels voor ruim €20,- . Het was een mooi koopje dus, mijn kringloopvondst. 
Ik mag graag alles in groepjes van 3 neerzetten, ik krijg een beetje jeuk van alles in tweeën (de Jan des Bouvrie symmetrie) en alles los neerzetten lijkt erg rommelig.


Het geel als accentkleur begon met het knalgele theekastje, ik vind het nog steeds een goede keuze om hem in signaalgeel te schilderen.


Nog meer geelaccenten: in de Liechtenstein poster, het schilderij en een kussen op de bank in okergeel. Met de grijze bank voor de grijze muur is het wel belangrijk om andere kleuren te gebruiken, het valt zo tegen elkaar weg anders.
En natuurlijk het mooiste accent is het groen van de planten. Mijn collectie wordt steeds mooier en groener. En zeg nou zelf, dat kan iedereen wel gebruiken in huis als accentkleur, nietwaar?

Het is de eerste keer dat ik een meubelstuk gekocht heb in een heuse woonwinkel, dat voelt zo volwassen zeg. Een nieuwe fase van mijn leven is aangebroken, dat van een sophisticated dertiger met een eigen stijl. Dat voelt best goed. 😝

Reacties

Deveny zei…
Ik kan goed begrijpen dat je je dan heel volwassen voelt. Dat had ik afgelopen zomer ook toen ik voor het eerst fooi gaf in een restaurant.
Debbie zei…
Ja, dat is ook zoiets. Ook zo'n mijlpaal. :)