Kringloop- en tweedehandswinkel vondsten week 9

Broeken van Vingino, Name It en Retour à €3,- per stuk

Tweedehands
Hugo Boss trui, €5,-


Als het even kan shop ik tweedehands. Kleding, accessoires, boeken, huishoudelijke artikelen, meubels; vrijwel alles is ook tweedehands te krijgen. Dat scheelt niet alleen in de portemonnee, het is ook veel beter voor het milieu omdat er geen nieuwe grondstoffen aangeboord hoeven te worden.

Gelukkig vindt mijn gezin het ook oké, vriendlief ziet inmiddels ook dat tweedehands echt niet vies is (dat imago heeft het ten onrechte nog vaak) en mijn zoons vinden het prima als ik ze kleed met dat wat ik voor hen koop.

Kwalitatief goede kleding kan zeker nog een tweede of zelfs derde ronde mee, vooral als je zoekt op de juiste merken.

Retour jeans, Gsus, Vingino, Name It, Hugo Boss, Tommy Hilfiger; normaal best prijzige maar kwalitatief sterke kleding wat tweedehands er nog als nieuw uit kan zien.

Een selectie van mooie items die ik de afgelopen weken vond bij de tweedehands kledingwinkel "Het Klaverblad" en kringloopwinkel "Kringelz" zie je hierboven, naast en onder.Retour jeans en Gsus sweater, €5,75 en €2,-

Geld verdienen door inbrengwinkel

Wist je dat je ook zelf kleding in kunt brengen bij Het Klaverblad? Als ze het voor je verkopen krijg je een deel van de opbrengst (40%), wat niet verkocht wordt gaat naar een goed doel. Zo lag er laatst weer €18,- voor me klaar, toch een leuke opbrengt voor 5 stuks kleding die ik niet meer droeg. 
Ik kom er eigenlijk nooit met lege handen vandaan, maar met zulke kleine prijsjes kan dat gelukkig ook wel. 😁

Smafolk longsleeve en Druppies regenlaarzen, €2,- en €5,- 

Kledingswap

Wat ook leuk is om te doen met overtollige kinderkleding is om deel te nemen aan de kinderkledingruilbeurs, binnenkort is er in Dalen weer een editie, zie hier voor meer info. Landelijk worden er kledingswaps of -ruilbeurzen georganiseerd, er is er vast ook één bij jou in de buurt.


Van boeken heb je nooit genoeg

Bij Kringelz mag ik graag even rondneuzen, ik vond er voor Roan twee leuke boeken.
Boek 1 (€2,-) geeft inzicht in hoe tekenen werkt en leert je (beter) tekenen. Een vriendje van hem had een soortgelijk boek en hij was er reuze enthousiast over. Nu kan hij ook thuis aan de slag ermee.
Boek 2 (€0,75) is een leesboek van Guus Kuijer, dat vind ik een heel leuke kinderboekenschrijver.


Huishoudelijke artikelen

Verder nog een broodtrommel (€0,50), groot genoeg voor de vijf boterhammen die Liam elke middag eet en broodnodig omdat er net twee broodtrommels gesneuveld zijn. Dan nog een glazen weckpot, handig voor bijvoorbeeld noten (€1,-), een klein glazen bakje met deksel (€0,50), handig voor restjes kruiden en een set van 2 leuke champagneglazen van Gusta, nieuw in doos (€3,-).

Kleine handigheidjes, ik was al op zoek naar een riante broodtrommel voor Liam en dit kwam dus heel goed uit. En ik streef ernaar om mijn plastic voorraadpotten en -bakjes te vervangen voor glazen exemplaren, beetje bij beetje gaat dit zo wel lukken.

Durf te vragen

Een vraag aan jou, lieve lezer:
Vind je het leuk om dit overzicht te zien? Zet het je aan het denken of vind je het een onzinnig onderwerp om over te bloggen?

💚

Reacties