Kom gratis een zakje bio bloemzaad voor de bijen halen


Vorig jaar was het een groot succes, de zakjes bloemzaadmix die ik uit mocht delen. Ook dit jaar doe ik weer mee als voedselbank voor de bijen want het gaat nog steeds niet goed met de bijenpopulatie. Maar liefst 55% van de bijensoorten in Nederland staan op de rode lijst, dat wil zeggen dat ze minstens bedreigd zijn dan wel op de rand van uitsterven staan.
Wist je dat bijen heel belangrijk zijn voor ons? Wel 80% van de eetbare gewassen zijn afhankelijk van bijen en andere insecten voor bestuiving (bron), als de bijen uitsterven hebben we een flink probleem.
Heb je nog een plekje vrij in je tuin voor een bloemenparadijs voor bijen? Je kunt bij mij een zakje biologisch bloemzaad ophalen, dat is voldoende voor 4 m2, zo draag jij op een makkelijke manier een steentje bij en kun je zelf ook genieten van mooie wilde bloemen in je tuin.

Reageer hieronder op mijn blog, via de link op deze pagina of stuur een bericht via Facebook als je interesse hebt in een zakje bloemenzaad, dan zorg ik dat het voor je klaar ligt buiten op de afgesproken tijd/dag. Want we houden wel afstand en doen dit contactloos nu natuurlijk. Je kunt meteen gaan zaaien trouwens, de nationale zaaidag 22 april is wellicht niet voor iedereen haalbaar.

Woon je niet in (de buurt van) Coevorden, kijk dan hier op de kaart voor een uitdeelpunt bij jou in de buurt.

Wil je meer doen? Dan nog een paar tips:

  • Met welke planten help je bijen, vlinders en andere insecten? Hier vind je een handig overzicht.
  • Tips voor een bijvriendelijke tuin van Milieu centraal.
  • Leuk om met kinderen te doen; maak een bijen- of insectenhotel. Bijvoorbeeld deze van natuurmonumenten.
  • Meer tips om je tuin te vergroenen #operatiesteenbreek "De week van de groene tuin" 
  • Vind je dit ook zo'n goed initiatief en wil je een financiële bijdrage doen, scan dan de QR code op de foto om The Pollinators te steunen. 
💚

Reacties