Blijmakers #26

Blijmakers, een opsomming van dingen waar ik blij van werd de afgelopen weken. 

Omdat hoe donker het is er altijd wel lichtpuntjes zijn. Dit helpt om alles in perspectief te zetten wanneer het niet zo goed gaat. En het gaat niet zo lekker de afgelopen tijd. 
Maar hè, het is tijdelijk, ook dit gaat weer voorbij houd ik mezelf steeds maar weer voor. 
Ken je het gevoel van even je adem inhouden totdat het nare gevoel weer voorbij is? Dat hou je niet wekenlang vol hè? Ik probeerde het wel. Mislukt!

Heel frappant, maar ik heb best wel geluk wanneer het op dingen winnen aankomt. En daar word ik natuurlijk erg blij van!


1. De mooie Pim-knuffel die Liam kreeg van Fiep Westendorp, omdat deze gekke coronatijd heel lastig is voor hem. 2. De waardebon die Wesley kreeg van Dimmendaal, een kledingwinkel in Coevorden, omdat ie een zorgtopper is. Deze blijk van waardering is ontzettend fijn en deed hem goed, het is fijn erkenning te krijgen, nietwaar?


3. De moederdagknutsels en - cadeautjes die ik kreeg. Wesley en Roan zijn thuis aan de slag gegaan met zoutdeeg, Liam had bij Pontes een mooie kaart gemaakt met zijn begeleider en samen hebben ze HappySocks uitgekozen voor me. 🐱4. De moestuin waar ik gisteren de eerste radijsjes geoogst heb. We hebben hem dit jaar verhuisd naar de juiste kant van de tuin, daar waar de meeste zon is. Vriendlief maakte bakken voor me, samen hebben we klimrekken gemaakt voor klimplanten en ik ben al weken aan het zaaien, kiemen en verpotten geweest. En we hebben ook eindelijk een regenton aangeschaft, zo logisch maar het kwam er steeds niet van.


5. Roan die de kinderkookboeken in de boekenkast ontdekt heeft en heel trots was op zijn zelfgemaakte tosti's. We hebben ook nog samen loempia's gemaakt maar daar waren Wesley en ik enthousiaster over dan Roan. Die haalt ze toch liever zaterdag bij de loempiakraam de volgende keer. 6. Die ene dag in mei dat beide kinderen naar school/KDC gaan. Wat zalig is de rust in huis en hoe fijn om samen even een rondje te kunnen hardlopen.


7. De prachtige stoel van Richmond die ik won bij een winactie op Instagram van Zitmaxx, perfect als rustplekje voor Liam waar hij de hele kamer kan overzien en toch zich even terug kan trekken met zijn tablet. Ik ben er onwijs blij mee, Liam ook.

8. Roan kreeg van Maatschappelijk Welzijn Coevorden een leuk pakketje per post, voor de jonge mantelzorger. Erg leuk en zo fijn, die erkenning en waardering.


9. Een stukje offroad rennen en lammetjes tegenkomen onderweg, ik kan daar zo van genieten.


10. Liam die heel creatief is met Lego; het lukt hem steeds beter dat wat ie bedacht heeft ook zelf te bouwen. Op zijn eigen wijze maakt ie prachtige bouwwerken en steevast zegt ie dan: "Mama, foto maken voor Klasbord".
Klasbord is de app die ze bij het KDC gebruiken om foto's op te plaatsen voor de ouders. Hij wil het ook graag andersom, dat wij het op Klasbord zetten zodat de begeleiders bij Pontes het kunnen zien. Schatje.


Reacties