Vlek in stof; weggooien of een verfbadje geven?Heb jij ook van die badjassen waar je niet met goed fatsoen mee gezien kunt worden, omdat ze vlekken hebben die er niet meer uit willen? Maar ze zijn qua materiaal nog in prima staat, is het dan niet zonde om ze weg te gooien? Ik vond van wel en heb ze daarom geverfd met kledingverf, onder andere te koop bij drogisterijen; de budgeteditie vond ik bij Big Bazaar (2,99 euro per pakje)

Badjas

Van een oude badjas die ik gebruikte bij het verven van mijn haar (vandaar de bruine vlekken) naar een fris chocoladebruin exemplaar. Bruin, omdat antraciet op was bij Big Bazaar en ik oranje toch niet zo tof vond voor een badjas. Ideaal toch, kledingstukken verven? Ik heb ook al eens een leuk geel blouseje dat ik één keer gedragen had en waar tijdens het koken olievlekken in gekomen waren een zwart verfbadje gegeven. Niets meer van te zien, die olievlekken. Handig!


Dekbedovertrek

Of wat dacht je van onze witte dekbedovertrekken die niet meer zo mooi wit waren maar eerder grauwbeige? Ook Vanish kon er geen eer meer aan behalen, dus heb ik ze blauw geverfd. Zo kunnen ze weer een hele tijd mee, ik vind het zonde om spullen die nog niet versleten zijn weg te gooien. En het zijn heel fijne hotelkwaliteit lakens, die verdienden een tweede kans.

Levensduur verlengen

Stoel- en bankhoezen van Ikea zijn ook zo ideaal te verven, met een andere kleur hoes heb je ineens een heel nieuwe bank of stoel. Vooral ook handig om, is ie weer, vlekken te maskeren die je er niet meer uit krijgt. Verven is dus gewoon de levensduur van een stof verlengen hier thuis. En het is zo makkelijk tegenwoordig, je kunt het gewoon in de wasmachine doen met de stof, een programma draaien en dat is alles.

P.S. 

Dat haren verven laat ik ook achterwege, ik ga voor naturel. Ook al betekent dat dat er grijze haren te voorschijn komen. Best gek eigenlijk, dat ik me schaam voor mijn grijze haren. Het was zo vanzelfsprekend, mijn haren verven omdat ik grijs werd (ik had mijn eerste grijze haar al midden 20). Stel je voor dat mensen mij oud vinden of ouder schatten dan ik ben met mijn 35 jaar. Tsja, en dan? Maakt dat iets uit? 
Het wordt tijd dat we niet meer neerkijken op vrouwen met grijs haar en ze wegzetten als zwak, oud, lui of alternatief.  Ik ga voor #grombre. Moet je echt even googelen, die #.


Reacties