DIY: Paisleymotief op geredde Cowboysbag


Op de weggeefhoek kwam ik deze mooie Cowboysbag tegen, degene gebruikte hem niet meer vanwege een grote blauwe (inkt?)vlek die de tas ontsierde.
Jammer, want het is een zeer degelijke tas die nog vele jaren mee kan. Daar wist ik wel raad mee dacht ik. Nieuw zou ik nooit meer een dierlijk item kopen natuurlijk, maar een tas redden van de prullenbak is toch wel een heel duurzame keuze, niet?

De vlek springt inderdaad behoorlijk in het oog zag ik toen ik de tas had opgehaald. Wat nou als ik de tas vol teken met een leuk printje? Of is dat wel erg puberaal?


Ik tekende met permanente marker een paisleymotief op de onder- en achterkant van de tas en vond het wel goed geslaagd.


De voorkant was wat kaal nu in vergelijking met de achterzijde, dus heb ik op de zakken voorop ook een tekening gemaakt, in mandalastijl. Heel rustgevend om te doen ook, patronen tekenen.


Klaar! En nu heb ik een unieke tas in hippiestijl, groot genoeg als sporttas of als reistas. En de blauwe vlek valt vrijwel helemaal weg in het patroon nu.

N.B.
Leer is niet een duurzame keuze als je het nieuw koopt (je moet er een dier voor slachten, het bewerken is erg intensief en de chemicaliën zijn erg slecht voor de leerlooiers én milieu om maar een paar dingen te noemen), maar tweedehands is het best een goed idee het nog een kans te geven, want het gaat wel lang mee.

Wat zou jij doen met een tas met zo'n vlek? Zie je er ook een tweede kans in?

Reacties