Vegan flammkuchenAfgelopen weekend kregen we vrienden op visite, ze zijn fervent Frankrijk-liefhebbers en gaan meerdere keren per jaar op vakantie daar naartoe. Maar door alle Covid-19 maatregelen kon dit het afgelopen jaar natuurlijk niet. Hoe leuk is het dan om een vegan versie van de flammkuchen/tarte flambé te maken die hoort bij hun favoriete vakantieadres?

Het is eigenlijk heel simpel, alle ingrediënten die normaal in flammkuchen zitten kun je vervangen voor een vegan variant! En het is ook hier in Zuidoost-Drenthe in de supermarkten te vinden tegenwoordig, de haver fraîche en vegan spekjes, het wordt steeds normaler om plantaardige alternatieven te kiezen!

Ik had flammkuchen nog nooit gegeten, pizza wel (uiteraard, wie niet?) en dat was wat ik verwachtte eerlijk gezegd. Maar deze dunne bodem is wel anders dan een pizzabodem, ik vond het erg lekker en ga dit zeker vaker maken!Ingrediënten:

Bereiding:


Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur. Rol het deeg uit en leg het op de bakplaat. Verdeel de haver fraîche over het deeg, strooi er peper naar smaak over.
Snij de ui in ringen en verdeel samen met de spekjes over het deeg.

Nu afbakken, ca. 15 tot 20 minuten tot bruin genoeg naar jouw smaak en smullen maar!

De visite was aangenaam verrast en heeft het met smaak opgegeten. Dit is de naturel-variant die ik maakte, je zou er extra kaas overheen kunnen doen, bijvoorbeeld Violife mozzarella. Of wat meer groente, groene asperges passen hier ook goed bij schijnt.

💚

Reacties