Kringloopshoppen mei 2021

Kringloopshoppen, ik kan het iedereen aanraden. Goedkoop, duurzaam, unieke items, reden genoeg om eens bij de kringloopwinkel in jouw woonplaats te gaan kijken!

Ik ging samen met mijn jongste op pad en we vonden weer leuke items. Zoals een bordspel voor vriendlief van zijn favoriete televisieprogramma, helemaal nieuw; de kaartjes zitten nog in het plastic.


Voor zichzelf koos Roan een houten labyrint, dat leek hem wel een uitdaging. En dat was het ook bleek thuis, het buurmeisje en hij hebben, tot hun frustratielevel bereikt was na 5 minuten, geprobeerd de finish te halen. Nog niet gelukt, dus dat gaan ze zeker een andere keer weer proberen. 😁


Ik vond voor €6,- een Nike trainingsjas voor Roan, nieuw met kaartjes eraan! Hij vond zelf een sportshirt voor €2,-, "met alle kleuren van de regenboog!". 

Ik vond hem ook erg mooi, maar twijfelde wel een beetje. Het is duidelijk een meisjesshirt, hoewel ik het concept jongens- en meisjeskleren heel stom vind. Als een kind iets leuk vindt, wat zeg ik, als een mens iets mooi vindt dan mag ie dat gewoon dragen, toch? Dat vind ik heel gewoon, probeer ik ook onze kinderen bij te brengen dat dat heel gewoon is maar dat vindt de maatschappij nog niet echt heel gewoon. Roan houdt van regenbogen en eenhoorns, ik shop ook wel op de meisjesafdeling voor hem als ie een trui mooi vindt en op school wordt dat ook wel geaccepteerd. Zo is Roan nou eenmaal, de klas is ook met hem meegegroeid daarin.

Natuurlijk heb ik het shirt gekocht voor hem, 's avonds trok ie hem trots aan bij de voetbaltraining met zijn Ajax-broekje eronder.

De volgende dag had ie hem weer aan en toe kwam hij na het buitenspelen wat verbolgen thuis. Een buurmeisje had hem gevraagd waarom hij een "meisjesshirt" aan had op een volgens hem niet zo'n leuke manier. "Maar mama, alle kleuren zitten er in, dus dan kunnen alle kinderen het toch aan? Roze is toch niet alleen voor meisjes en blauw alleen voor jongens?". Even checken bij mij of het wel klopte wat hij vond. Natuurlijk ben ik met helemaal met hem eens. En toen was het weer goed. Gelukkig maar. Het zou toch jammer zijn als hij zich gedwongen voelt zich aan te passen aan de norm, het is veel beter dat hij kiest wat HIJ leuk vindt in plaats van wat anderen de norm vinden.

"Normaal" is ook maar een gemiddelde van allerlei uitersten.Voor €0,50 een recent tijdschrift (maart 2021) is een leuk koopje, nietwaar? Ik vind het een leuk blad om door te bladeren voor wat inspiratie. Ik was al een tijdje op zoek naar andere schemerlampen, ik liep tegen deze leuke exemplaren aan bij Kringelz; een uit een duizend-en-één nachten sprookje die een prachtig patroon op de muur schijnt en een simpele witte lamp met kap, voor €6,- en €4,50.
Verder nog een kunstig minivaasjes item, perfect voor de kleine bloempjes die de kinderen nog wel eens mee naar huis nemen voor me. Kostte €2,-.
En, wat een vondst; een Riviera Maison voerbak. Hilarisch toch, de tekst op de bodem als het bakje leeg is, ik heb hardop gelachen in de winkel. Duidelijk gebruikt, maar voor €1,50 kunnen we hier nog veel plezier van hebben. En ik denk eigenlijk dat ik het met een keramiekstift nog wel kan opknappen, de tekst.
En als laatste nog twee boekjes over bloggen, wat meer kennis hierover is altijd een goed idee natuurlijk.

En jij beste lezer, vertel eens. Ga jij ook voor een tweedehands exemplaar als je iets nodig hebt? Scoor jij ook zulke leuke koopjes in een kringloopzaak of online via Marktplaats o.i.d.?

Reacties