Upcycling: Laptoptafel met marmer blad

Van een afbladderend wit met geel geschilderde MDF aanschuiftafel/laptoptafel/bijzettafel (er zijn meerdere namen voor, kies maar wat het beste past) die ik eigenlijk al weg wilde gooien naar een strak matzwart exemplaar met marmer blad. De transformatie is briljant!

Heel veelzijdig

Ik kocht het een aantal jaren geleden bij de Action, een wit metalen tafel met een MDF plaat als blad. Het blad schilderde ik vrij vlot na aanschaf geel, net als mijn theekastje. Een mooie accentkleur en zo past ie goed in mijn interieur en ziet het er wat minder goedkoop uit dan met het kale MDF blad.

Het tafeltje is hartstikke handig, als laptoptafel wanneer je op de bank zit met je laptop voor mij; als eettafel wanneer je patat eet op de bank aldus Roan en Liam zet hem in als tafel voor zijn tablet wanneer hij op de bank zit. Door al dat gesleep werd het tafeltje wel wat minder  stevig en begon het frame af te bladderen, ook het MDF blad begon te slijten. Hij was niet mooi genoeg meer voor in de woonkamer en verhuisde naar buiten, onder de overkapping bij onze nieuwe loungebank kwam ie ook goed van pas.

Een goed idee

Toch bleef het een lelijk tafeltje. Vriendlief kwam op het idee het frame te schuren en zwart te spuiten, ik bedacht dat het tafelblad te vervangen door een marmer tegel wel een tof idee was. We hebben namelijk 2 m2 marmeren tegels op mogen halen ooit bij iemand die het over had van een verbouwing, wat we bedoeld hadden te gebruiken als badkamervloer destijds maar we toch niet gebruikt hebben en nu op een nieuwe bestemming ligt te wachten in de schuur. 

Dit bleek een gouden combinatie te zijn en met veel geduld, een lange middag schuren met hulp van een staalborstel op de boormachine, wachten tot de batterij weer opgeladen was van de boormachine, zoeken naar waar de remreiniger toch ook weer beleven was, ontvetten met de remreiniger die na een half uur zoeken op een heel logische plek teruggevonden werd, zoeken naar wegwerphandschoenen die we "ooit toch hadden?", ontdekken dat je als alternatief voor handschoenen een plastic pedaalemmerzak om je hand kunt gebruiken, spuiten met mat zwarte verf en ontdekken dat 1 bus verf te weinig is, naar de winkel gaan voor een tweede bus mat zwarte verf en schrikken omdat het HELE schap leeg is, speciale metaalverf mat zwart vinden en bidden dat dat net zo'n kleur is als de gewone matzwarte verf, ontdekken dat minstens 1 accu het loodje gelegd had, ontdekken dat accu's ook oververhit kunnen raken en je ze dan niet kunt opladen, uitproberen of het helpt om de accu's in de koelkast te leggen om ze sneller af te laten koelen, overpeinzen dat een boormachine op stroom (met stekker) soms best handig is, ervaren dat de marmeren tegel de perfecte maat heeft, deze vastmaken met montagekit want vastschroeven is geen optie en werd het eindresultaat fantastisch!Mocht je nou zelf ook zo'n bijna-afgedankt tafeltje hebben en het blad willen vervangen door een marmeren tegel, kom gerust een tegel bij mij ophalen. Ik heb er genoeg. Marmer is ook heel handig als snijplank trouwens! Mag je ook een tegel voor ophalen (in Coevorden), stuur mij maar een berichtje.


💚

Reacties