Kom een gratis zakje inheems bloemzaad ophalen


Vandaag 22 april is het EarthDay (de Dag van de Aarde) én de Nationale Zaaidag, de dag waarop we met zijn allen de bij bijvoeren. De bij heeft het namelijk erg zwaar en heeft onze hulp nodig. Kom je een gratis zakje inheems bloemzaad ophalen bij mij? En als je niet in Coevorden woont, zoek dan een uitgiftepunt bij jou in de buurt op https://voerdebijbij.nl/voedselbanken/.


Waarom bijvoeren?

The Pollinators zetten zich al jaren in voor meer voedsel voor bestuivers en meer biodiversiteit. Bestuivende insecten zijn cruciaal voor gezonde ecosystemen en daarom willen we zo veel mogelijk mensen betrekken bij het beschermen van deze kleine maar belangrijke wezens.


Bestuivende soorten hebben het momenteel moeilijk. En dat terwijl ze onmisbaar zijn in onze voedselketen: meer dan 70% van ons voedsel is afhankelijk van de bestuiving door bijen en aanverwante
insecten. Hoog tijd om ze een handje te helpen dus. En dat kan! Door te zorgen voor een constant aanbod van voedsel zijn ze beter in staat te overleven. Het zaaien van bloemen helpt de bijen dus direct. Daarom vormen we in aanloop naar 22 april (Nationale Zaaidag) de grootste bijencoalitie van Nederland.

Wat voor bloemzaad is het?

Dit bloemzaad is specifiek afgestemd op het Nederlandse landschap en komt van de Cruydt-Hoeck. Het bestaat uit: duizendblad, bolderik, valse kamille, gele kamille, gewoon barbarakruid, grijskruid, karwij, korenbloem, knoopkruid, wilde cichorei, wilde peen, grote kaardenbol, slangenkruid, gele ganzenbloem, sint-janskruid, gewoon biggenkruid, beemdkroon, vertakte leeuwentand, gewone margriet, vlasbekje, gewone rolklaver, grote kattenstaart, muskuskaasjeskruid, echte kamille, witte honingklaver, citroengele honingklaver, middelste teunisbloem, grote teunisbloem, wilde marjolein, grote klaproos, veldsalie, dagkoekoeksbloem, avondkoekoeksbloem, blaassilene, herik, rode klaver, reukeloze kamille, lange ereprijs, bonte wikke.Ophalen

Één zakje zaad is goed voor 2m2. Heb jij nog een plekje vrij in je tuin, in bloembakken op je terras of op je balkon? Je bent vandaag welkom om een zakje te halen. Reageer op deze post,  mail naar debbiehaveman@gmail.com of stuur me een berichtje op Facebook @ Look for stars.

💚

Reacties