Gezond en lekker: Bananencake (suikervrij)

Als het even kan eet ik graag suikervrij en zo puur mogelijk. Ik ben m'n voorraadkast aan het leegmaken, ik wil zoveel mogelijk gaan koken zonder pakjes en zakjes.

Nou kwam ik op de site van www.flairathome.nl een recept tegen voor een suikervrije bananencake welke mij erg lekker leek, ik heb hem meteen gemaakt. Het viel ook bij mijn jongste zoon enorm in de smaak, wat voor mij toch wel een goede graadmeter is. Als een peuter het met smaak opeet is ie goed gelukt vind ik! Mijn stiefvader, moeder en oma hebben ook geproefd en waren het unaniem eens: heerlijk, vult goed en de suiker wordt niet gemist.Ik maak de cake inmiddels 2 tot 3 keer per week, het is ontzettend makkelijk, ik heb de ingrediënten standaard wel in huis en het is ook gewoon heel erg lekker! Ik experimenteer met verschillende ingrediënten, hieronder het recept wat mij tot nu toe het meeste bevalt.
Het is erg voedzaam, vult goed en is behalve als verantwoord tussendoortje ook zeker als ontbijt of lunch te gebruiken.

Ingrediënten:


- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram havermout
- 1 tl kaneel
- handje walnoten
- handje dadels

Bereiding:


Verwarm de oven voor op 180 graden.
Prak de bananen fijn in een kom. Voeg de eieren toe en meng dit goed door elkaar.
Voeg vervolgens de havermout, zelfrijzend bakmeel en kaneel toe, goed mengen.
Snij de dadels in stukjes en voeg deze samen met de walnoten toe aan het beslag.
Meng alles goed door elkaar en giet dit in een ingevet bakblik.
45 tot 50 minuten in de oven en klaar is je overheerlijke én gezonde tussendoortje.


Tip #1: Andere ingrediënten die ook erg lekker zijn erin:
- rozijnen
- hazelnoten
- blauwe bessen
- eetlepel honing (als je geen dadels gebruikt, dadels zijn echt al zoet genoeg)
- pistachenoten

Tip #2: Gebruik bakpapier in de cakevorm, kun je je cake er in 1 keer makkelijk uithalen én is het invetten van het bakblik niet nodig!

Tip #3: Klop de eieren met een vork luchtig voor een meer luchtige cake, ik heb ontdekt dat dat ook erg lekker is!

Reacties

Tanja zei…
De cake smaakte heerlijk!