Hardlopen: BackBeat FIT

Een aantal weken geleden heb ik meegedaan met een prijsvraag op de Facebookpagina van de 4 mijl van Groningen en heb ik een bluetooth headset gewonnen.
Wát een fan-tas-tische uitvinding is dat zeg, nooit meer ruzie met de snoeren van mijn hoofdtefeloon, die halverwege het rennen steeds uitvallen, altijd klem zitten of na 3 keer gebruiken het al begeven (Action heeft niet al te beste kwaliteit hoofdtelefoon, geloof me, ik heb ze allemaal al geprobeerd. Wel goedkoop natuurlijk! Gewoon niet geschikt voor een intensieve workout).

Hoe heb ik ooit zonder gekund vraag ik mijzelf nu wel eens af, ging ik voorheen nog wel eens zonder muziek lopen omdat ik geen zin had in het gerommel met de snoeren, is daar nu echt geen sprake meer van. Het is gebruiksvriendelijk, je zet 'm aan en hij maakt contact met je telefoon (ik heb een iPhone 5), je drukt op play en gaan met die banaan! Je kunt hem makkelijk harder en zachter zetten, evenals pauzeren, meer heb je eigenlijk ook niet direct binnen handbereik nodig.
Ik vond het eerst niet erg handig dat ik niet vooruit kon spoelen d.m.v. bediening op de hoofdtelefoon zelf, maar dat is simpel te ondervangen door van te voren een playlist te maken waarvan je wél alle nummer leuk vindt. iTunes en ik zijn niet echt vrienden, maar daar moet ik me dan maar iets meer in verdiepen.

Ik heb nu 7 dagen lang Spotify Premium trouwens, ook echt een aanrader. Hoef je zelf niet een playlist samen te stellen, je hoeft alleen maar te kiezen uit een van de vele duizenden die andere mensen als voor je gemaakt hebben.


Mijn loopoutfit van vandaag:

- mijn Saucony Triumph 11, gekocht in juli maar inmiddels al wel weer aan vervanging toe, ik maak veel kilometers tegenwoordig
- mijn favoriete broek, Nike, op Marktplaats gevonden
- een echt retro jaren 80 jasje, let op de Galaxy print! Ook een Marktplaatsvondst.

Reacties