Doorgaan naar hoofdcontent

Gezond en lekker: Brownie met kokos

Easy vegan brownie, eet smakelijk!Dit recept kwam ik tegen op de site van chickslovefood.nl, hij klinkt erg goed en ik ga hem zeker één dezer dagen maken. Geweldige naam alleen al hè, Chicks love food. Staan vele fantastische recepten op, echt het nemen van een kijkje meer dan waard! Maar goed, een gezonde brownie dus die goed voor je is door het gebruik van verschillende superfoods, een opsomming:
  • (rauwe) Cacao: Zit vol met vitamines, mineralen en antioxidanten en niet te vergeten het geluksstofje fenylethylamine dat ook nog eens stress-verlagend werkt. Dé reden om elke dag chocolade te eten! Kies dan wel zo puur mogelijk natuurlijk, hoe hoger het cacaopercentage, hoe minder suiker en dus bitterder de smaak, maar ook hoe beter het voor je is. Aan de smaak is te wennen trouwens, kan ik vertellen uit eigen ervaring. Waar ik vroeger erg gelukkig werd van BonBonBloc wit praliné is dat mij tegenwoordig te zoet en verkies ik een stuk pure chocolade, van 80% of meer.
  • De kokosolie zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel door de gezonde vetten die het bevat.
  • De dadels en het kokosrasp zitten boordevol vitamines, mineralen en vezels.
Ingrediënten:
  • 1 kopje blanke hazelnoten (ongeveer 50 gram)
  • 2 kopjes ontpitte dadels
  • 3 eetlepels (rauwe) cacao poeder
  • 3 eetlepels kokosrasp
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
Bereiding:
- Gooi de hazelnoten als eerste in je blender of mix het in een kom met een staafmixer.
- Snijd de dadels ondertussen in kleinere stukken.
- Als de noten zijn fijngemalen voeg je de dadels, het cacaopoeder en 2 volle eetlepels kokosrasp toe in de blender, mix het tot er een egale massa ontstaat.
There we go!- Nu verwarm je een eetlepel kokosolie totdat deze goed vloeibaar is geworden en voeg deze bij het brownie mengsel.
- Mix alle ingrediënten met de kokosolie nog een keer goed door.
- Schep het brownie mengsel in een schaal of afgesloten bakje en laat het minstens 2 uur in de koelkast hard worden.
- Zijn de 2 uur voorbij? Tijd om de brownie in vierkante stukken te snijden. Besprenkel de bovenzijde met het overgebleven kokosrasp en eet smakelijk!

Tips:
- Wil je de brownie zoeter hebben? Gebruik dan nog een kopje rozijnen bij de ingrediënten.
- Of kun je niet genoeg krijgen van chocola, en heb je de brownie graag crunchy? Voeg dan nog wat eetlepels cacao nibs toe aan het mengsel, voordat je het over de schaal verdeeld.

Reacties

Populaire posts van deze blog

DIY: Bloempotten opknappen door te schilderen

Groen in huis, ik hou er van. Mijn collectie wordt steeds groter, met ook steeds grotere planten. Grote planten vragen om grote potten en daar ga ik graag naar op zoek bij de plaatselijke kringloopwinkels. Dat scheelt in aanschaf (meestal) en het scheelt het aanboren van nieuwe grondstoffen, wat beter is voor onze planeet, nietwaar?

Traktatie: Spectaculaire stroopwafels

Kom je ook wel eens iets tegen in een winkel waarvan je denkt: " Hee, dat kan ik zelf toch ook wel maken?" Dat was bij mij het geval toen ik de rijkelijk versierde stroopwafels tegenkwam in de supermarkt. Wat een leuk idee, een stroopwafel dopen in chocolade en dan dippen in discodip. Dat is toch wel een heel lekkere traktatie, nietwaar?

DIY: Matrasje + kussen voor Wobbel

De Wobbel, wie kent hem niet? Ik ben fan sinds de start, een tof product en heel toffe mensen die dit op de markt gebracht hebben, dat weet ik omdat ik ze namelijk ook ontmoet heb enkele jaren geleden. Zie mijn review van 5 jaar geleden!   (ik wist nog niets van videobewerking, sorry 😬) We hebben de original én de XL, vooral de XL is populair hier in huis. Niet alleen de kinderen, maar ook vriendlief en ik staan er regelmatig op, telefoneren gaat net wat fijner al wiegend op de wobbel, haha.