Gezond en lekker: Brownie met kokos

Easy vegan brownie, eet smakelijk!Dit recept kwam ik tegen op de site van chickslovefood.nl, hij klinkt erg goed en ik ga hem zeker één dezer dagen maken. Geweldige naam alleen al hè, Chicks love food. Staan vele fantastische recepten op, echt het nemen van een kijkje meer dan waard! Maar goed, een gezonde brownie dus die goed voor je is door het gebruik van verschillende superfoods, een opsomming:
  • (rauwe) Cacao: Zit vol met vitamines, mineralen en antioxidanten en niet te vergeten het geluksstofje fenylethylamine dat ook nog eens stress-verlagend werkt. Dé reden om elke dag chocolade te eten! Kies dan wel zo puur mogelijk natuurlijk, hoe hoger het cacaopercentage, hoe minder suiker en dus bitterder de smaak, maar ook hoe beter het voor je is. Aan de smaak is te wennen trouwens, kan ik vertellen uit eigen ervaring. Waar ik vroeger erg gelukkig werd van BonBonBloc wit praliné is dat mij tegenwoordig te zoet en verkies ik een stuk pure chocolade, van 80% of meer.
  • De kokosolie zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel door de gezonde vetten die het bevat.
  • De dadels en het kokosrasp zitten boordevol vitamines, mineralen en vezels.
Ingrediënten:
  • 1 kopje blanke hazelnoten (ongeveer 50 gram)
  • 2 kopjes ontpitte dadels
  • 3 eetlepels (rauwe) cacao poeder
  • 3 eetlepels kokosrasp
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
Bereiding:
- Gooi de hazelnoten als eerste in je blender of mix het in een kom met een staafmixer.
- Snijd de dadels ondertussen in kleinere stukken.
- Als de noten zijn fijngemalen voeg je de dadels, het cacaopoeder en 2 volle eetlepels kokosrasp toe in de blender, mix het tot er een egale massa ontstaat.
There we go!- Nu verwarm je een eetlepel kokosolie totdat deze goed vloeibaar is geworden en voeg deze bij het brownie mengsel.
- Mix alle ingrediënten met de kokosolie nog een keer goed door.
- Schep het brownie mengsel in een schaal of afgesloten bakje en laat het minstens 2 uur in de koelkast hard worden.
- Zijn de 2 uur voorbij? Tijd om de brownie in vierkante stukken te snijden. Besprenkel de bovenzijde met het overgebleven kokosrasp en eet smakelijk!

Tips:
- Wil je de brownie zoeter hebben? Gebruik dan nog een kopje rozijnen bij de ingrediënten.
- Of kun je niet genoeg krijgen van chocola, en heb je de brownie graag crunchy? Voeg dan nog wat eetlepels cacao nibs toe aan het mengsel, voordat je het over de schaal verdeeld.

Reacties