Kerstkoekjes bakken met R. (+ simpel recept)

Wat te doen op een dag dat je noodgedwongen thuis moet blijven (omdat ein-de-lijk na 4 jaar wachten de trap aangepakt gaat worden, hiep hoi!)?
Koekjes bakken! Vandaag gaan we voor de kerstkoekjes. R. vond het mega interessant om te zien hoe ik het deeg maakte, maar het duurde ook wel wat lang. Dat hij zelf de koekjes uit mocht steken was wel een feest! Vooral toen hij er achter kwam dat het deeg rauw ook heel erg lekker is, haha.
 
Maar we hebben toch niet al het deeg rauw opgegeten, we hebben nog een hele vracht koekjes kunnen maken. We (nou ja, ik) hebben het versierd met witte chocolade en mini-smarties en chocoladebolletjes.
 Goedgekeurd door de bij-vlagen-best-wel kieskeurige peuter! 

Een simpel recept, ik heb de benodigdheden standaard wel in huis, handig bij spontane zin in koekjes bakken ;)

Ingrediƫnten:
  • 250 gram bloem
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 100 gram suiker
  • 125 gram roomboter
  • 1 ei
Bereidingswijze:

Meng de bloem, suiker, vanillesuiker, ei en de boter in een kom en roer/kneed alles goed tot een deeg. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 centimeter (het is raadzaam om eerst los bloem op het werkblad aan te brengen zodat de zandkoekjes goed los kunnen komen van het blad). Hierna kun je de koekjes uitsnijden met een vormpje of glas.
Vet een bakplaat in of leg er bakpapier op en leg de zandkoekjes er op. Bak de zandkoekjes 15 minuten in een oven van 180 graden C.

Reacties