Spannend! De Berendeken ophalen met L.


Er bestaat een groep vrouwen op Facebook die dekens haken voor kinderen met een beperking, ziekte of andere redenen om wat extra liefde en warmte te krijgen. Ik trok de stoute schoenen aan en heb L. opgegeven hiervoor, ontspannen voor hem is op de bank zitten/liggen met een deken over en tablet erbij. Wat is dan mooier dan een speciaal voor hem gemaakte deken?Hoe het ophalen van de deken verliep:
Vandaag kreeg ik het lang verwachte berichtje: De deken voor L. is klaar, je kunt hem ophalen! Alleen de tijd afspreken kostte wat moeite. Dat maakte het helemaal súper spannend natuurlijk, want de planning werd ineens gewijzigd, maar L. pikte het bijzonder goed op. Zelfs dat hij in de auto moest wachten bij de winkel en niet mee mocht een doos bonbons kopen (ik wilde graag een bedankje geven) leek hij redelijk snel te accepteren.
Eenmaal in Emmen aangekomen bij het huis van de maakster liep de spanning nog meer op; vreemde mensen, die tegen hem praten en hem een groot pakket geven, een vreemd huis, een konijn in de kamer (die R. heel interessant vindt en meteen naartoe rent, maar L. best wel bang voor is vanwege de onverwachte bewegingen), de doos chocolade die hij aan de mevrouw gaat geven, maar wanneer precies..
Arm ding, zoveel nieuwe informatie en prikkels ineens! Maar het ging verrassend goed. Op de terugweg was L. weer zijn stuiterende zelf, alle spanning kwam eruit. Logisch.

Thuis de deken uitgepakt en goed bekeken, er zat ook nog eens een mooie beer bij! Ook aan het brusje werd gedacht: Voor R. ook een mooie beer.De beer én deken zijn nog niet van zijn zijde geweken, eerst even uitrusten op de bank met de tablet onder de deken en even later naar bed, mét beer en deken.

Wat een fantastisch cadeau. Wat een fantastische mensen, deze haaksters zijn echt heldinnen. Neem eens een kijkje op hun site, alles wordt gefinancierd door de haaksters zelf, donaties zijn dus zeer welkom!

https://www.facebook.com/groups/1471866773043194/?ref=br_tf
www.berendekens.jimdo.com

Reacties

Tanja zei…
Wat een geweldig initiatief van de haaksters! En wat een prachtige deken en beer!
Anoniem zei…
Wat een lief berichtje en wat vond ik het leuk dat jullie de deken zelf kwamen ophalen! groetjes Janny
Anoniem zei…
Oja, en de chocolade was erg lekker :)
Debbie zei…
Dank je voor je reactie Janny, leuk te horen :)

L. is helemaal idolaat van z'n beer, hij gaat niet slapen zonder! Ook niet als hij gaat logeren, dus ik hoop dat wanneer de beer ooit stuk gaat wij weer bij jullie aan mogen kloppen ;)