Na al die zoete lekkernijen is het tijd voor iets hartigs. Op de site van vetvrij.com kwam ik dit receptidee tegen. Ik heb hem wat aan mijn eigen smaak aangepast :)
Ideaal om kliekjes of restjes groente in weg te werken, deze hartige ovenhapjes. De basis is simpel: eieren met een beetje melk. Voor de vulling kijk je wat je nog in huis hebt, gebruik je fantasie!
Ingrediënten:
Voeg je favoriete vulling toe, bijvoorbeeld doperwten met verse munt, geitenkaas, gebakken champignons, bacon, geraspte kaas, kerstomaatjes of paprika en verdeel hierna het eimengsel in de vorm.
Ideaal om kliekjes of restjes groente in weg te werken, deze hartige ovenhapjes. De basis is simpel: eieren met een beetje melk. Voor de vulling kijk je wat je nog in huis hebt, gebruik je fantasie!
Ingrediënten:
- 7 eieren
- 2 eetlepels melk
- peper
- zout
- paprika
- tomaat
- geraspte kaas
- mozzarella
- feta
- gebakken champignons
- gebakken uien
- bacon
- hamblokjes
- spekjes
- salami
- restje rijst/aardappel etc.
Klop 7 eieren en 2 eetlepels melk met wat zout en peper. Vet een muffinvorm voor 12 stuks in (of gebruik een siliconen muffinvorm, deze hoef je niet in te vetten).
Bak in 15-20 minuten in de oven op 180°C krokant en goudbruin. Laat ze even afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
Reacties