<script> <style>

maandag 25 mei 2015

Gezond en lekker: banaan-honingmuffins

Afbeeldingsresultaat voor banaan honing muffins
Lekker als nagerecht of als traktatie bij de koffie/thee, deze (geraffineerde) suikervrije muffins. Banaan, honing en walnoten, het is een gouden combinatie. Ik doe dit trio graag in mijn kwark als lunchgerecht, maar ook in een bananencake en in deze muffins vult het elkaar goed aan.

Ingrediënten:
  • 2 bananen
  • 50 g roomboter of kokosolie
  • 150 ml vloeibare honing
  • 2 eieren
  • 150 ml (volle/halfvolle/magere/plantaardige) melk
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 6 walnoten (in stukjes)
Bereiding:

Oven voorverwarmen op 200 °C. Bananen met staafmixer of vork pureren. (In magnetron) boter smelten. Honing en boter door banaanpuree roeren. Eieren loskloppen en mengen met banaanpuree. Melk door banaanmengsel roeren. Boven kom bakmeel met bakpoeder en kardemom zeven. Banaanmengsel met vork of pollepel snel door bakmeel scheppen (paar klontjes is geen bezwaar). Mengsel over muffinholtes verdelen en bestrooien met walnoot. Muffinvorm op rooster in midden van oven zetten en muffins in ca. 25 min. gaarbakken. Muffins 5 min. in vorm laten afkoelen, uit vormpjes nemen en verder op rooster laten afkoelen.

Tip:

Muffins kunnen niet lang bewaard worden, maak ze het liefst dezelfde ochtend. Bewaar ze in de koelkast als je ze langer wilt bewaren, worden ze ook lekker stevig van.

Geen opmerkingen: