DIY: Cadeau inpakken 2.0

Een cadeau geven wordt extra leuk wanneer je net zoveel aandacht besteedt aan het inpakken als aan het uitzoeken ervan. Een mooi cadeaupapier met print of glans is altijd goed, maar er zijn nog zoveel meer leuke manieren waarop je iets in kunt pakken!

Ik ga graag over de top; verschillende linten, stickers, veertjes, vilten hertjes, hartjes uit behangpapier geknipt en een rozet gemaakt van verschillende linten en kralen. Je behoudt de eenheid door papier in dezelfde tinten te kiezen en door bepaalde vormen terug te laten komen.

Maar denk ook aan:
1. Krantenpapier. Het valt zeker op tussen alle gekleurde pakjes onder de kerstboom; stijlvol en minimalistisch. Eventueel nog een simpele strik er omheen, meer heeft het echt niet nodig.


2. Behang. Speel met de structuur of print van het behang. Je kunt ook uit behang met een mooie print vormen knippen of stansen met een vorm-perforator en dit op een effen papier plakken.


3. Kraftpapier; dat is stevig bruin pakpapier wat je volledig naar smaak, gelegenheid of ontvanger kunt customizen. Je koopt het bijvoorbeeld bij de bouwmarkt, 10 meter kost €3,19 bij Praxis.
  • Maak een vlaggenlijn van washitape en touw.
  • Leuk het kraftpapier op met stickers, lint/tape en een label.

4. Bakpapier werkt ook prima als inpakpapier. een touwtje erom met een takje groen maakt het helemaal af.


5. Maak het af met een lolly, zuurstokje of ander lekker snoepje voor een extra feestelijk effect. Ik weet zeker dat mijn jongste helemaal in de wolken zou zijn met een cadeau wat op die wijze is ingepakt ;)

Reacties