Doorgaan naar hoofdcontent

Gezond en lekker: Chocoladecake met winterpeen en pecan

Een groentesapje maken met mijn sapcentrifuge doe ik regelmatig. Het is gezond, een goede manier om je dosis groente en fruit binnen te krijgen én de manier om van resten groente af te komen.
Het is wel jammer dat ik de pulp altijd weg gooi, wat kun je nou maken van die groente- en fruitmix?

Ik had nog een flinke lading winterpeen liggen, die heb ik in de sapcentrifuge gegooid. Er bleef veel pulp over, ik bedacht dat ik daarmee wel een cake zou kunnen maken! En zo geschiede. Alle benodigdheden had ik wel in huis, ik ben meteen aan het bakken gegaan.

Ingrediënten:

  • 100 gram boekweitgrutten
  • 60 gram tarwebloem
  • 50 gram cacao
  • 180 gram winterpeen-pulp (of geraspte wortel)
  • 3 a 4 eieren
  • 125 ml ahornsiroop
  • 1 tl zuiveringszout
  • 3 tl bakingsoda
  • 1 tl vanillebourbon
  • handje pecannoten
Bereiding:

 Verwarm de oven voor op 180 graden (ik heb een heteluchtoven).
Meng de boekweitgrutten, tarwebloem, cacao, zuiveringszout, bakingsoda en vanillebourbon in een kom.
Klop de eieren op met de ahornsiroop en voeg dit toe aan de kom met droge ingrediënten. Roer dan de winterpeen-pulp er doorheen en meng grondig.
Roer de pecannoten erdoor en doe het beslag in een met bakpapier bekleed cakeblik.
Bak het in ca. 40 minuten gaar.


Reacties

Populaire posts van deze blog

DIY: Bloempotten opknappen door te schilderen

Groen in huis, ik hou er van. Mijn collectie wordt steeds groter, met ook steeds grotere planten. Grote planten vragen om grote potten en daar ga ik graag naar op zoek bij de plaatselijke kringloopwinkels. Dat scheelt in aanschaf (meestal) en het scheelt het aanboren van nieuwe grondstoffen, wat beter is voor onze planeet, nietwaar?

Traktatie: Spectaculaire stroopwafels

Kom je ook wel eens iets tegen in een winkel waarvan je denkt: " Hee, dat kan ik zelf toch ook wel maken?" Dat was bij mij het geval toen ik de rijkelijk versierde stroopwafels tegenkwam in de supermarkt. Wat een leuk idee, een stroopwafel dopen in chocolade en dan dippen in discodip. Dat is toch wel een heel lekkere traktatie, nietwaar?

DIY: Matrasje + kussen voor Wobbel

De Wobbel, wie kent hem niet? Ik ben fan sinds de start, een tof product en heel toffe mensen die dit op de markt gebracht hebben, dat weet ik omdat ik ze namelijk ook ontmoet heb enkele jaren geleden. Zie mijn review van 5 jaar geleden!   (ik wist nog niets van videobewerking, sorry 😬) We hebben de original én de XL, vooral de XL is populair hier in huis. Niet alleen de kinderen, maar ook vriendlief en ik staan er regelmatig op, telefoneren gaat net wat fijner al wiegend op de wobbel, haha.