Review: Wobbel board - speelplank voor kinderen


Vandaag is hij dan eindelijk binnen gekomen: De Wobbel! Wat is een Wobbel? Een balanceer- en speelplank die de fantasie prikkelt en ontzettend uitnodigt tot ontdekken en experimenteren.
Uitermate geschikt voor L., die motorisch niet zo sterk is en voor R., omdat het natuurlijk ook gewoon heel erg leuk is!

Het is zoals ze zelf zeggen "een Waldorf klassieker in een nieuw jasje", het komt van oorsprong uit de Vrije School.
Stimulerend en prikkelend, iets waar de kinderen jarenlang plezier van zullen hebben.Dat mag ook wel, want de prijs is niet mals, voor de whitewash-uitvoering met lichtgroen vilt aan de onderzijde (ik heb een houten vloer namelijk, vilt beschermt de vloer en het board) was ik inclusief verzendkosten €147,95 kwijt.
Het basismodel begint bij €99,-, de verzendkosten bedragen €8,95. Optioneel zijn een laag kurk (€17,50) of een laag vilt (€40,-) aan de onderzijde, dit beschermt de vloer en het board en dempt het geluid natuurlijk.

Ik heb wekenlang getwijfeld over de aanschaf van de Wobbel, het is een behoorlijk bedrag, zou het de prijs waard zijn? Ik heb er over gedroomd, wakker van gelegen en mijn vriend werd stapelgek van mij. "Schaf hem nou toch aan, je hebt het nergens anders meer over!" Haha.
Toen er een aanbieding kwam en je de whitewash-versie kon aanschaffen voor de prijs van de beuken versie heb ik hem besteld.
Voor de verjaardag van R. hadden we namelijk aan iedereen geld gevraagd omdat de kinderen al heel veel speelgoed hebben en ik er liever 1 groot item voor wou kopen, iets wat duurzaam is. In eerste instantie dachten we aan een abonnement voor de dierentuin, maar dat kost €90,- p.p. dan moest er nog wel een heel flink bedrag bij.
Met de €90,- van de verjaardag van R. en mijn meevaller, dat ik wel een (gedeeltelijke) eindejaarsuitkering heb gekregen, kon ik de Wobbel dus met een gerust hart bestellen.

Ik heb opnames gemaakt van R.'s reacties:

Part 1: De doos ontvangen


Part 2: De doos openmaken.Part 3: De glijbaanPart 4: De brug/springplank


Part 5: Skatebaan voor autoL. houdt zich wat afzijdig bij de eerste introductie, hij weet niet echt wat ie er mee aan moet. R. is er niet bij weg te slaan, als we ergens naartoe gaan moet ik hem beloven dat we snel weer naar huis gaan, naar de Wobbel. Iedereen die we tegenkomen vertelt hij ook over zijn cadeau.
De volgende ochtend laat ik aan L. zien dat je er ook op kunt liggen en kunt gaan schommelen, op dat moment is zijn enthousiasme en betrokkenheid een stuk groter.
Het verschil tussen R. en L. is dat R. zelf allerlei toepassingen verzint en L. hierin continue begeleiding nodig heeft. Hij snapt niet wat ie er mee moet en pas na een voorbeeld gezien te hebben kan hij dit nadoen.

Conclusie:

R. is heel enthousiast, hij verzint steeds nieuwe toepassingen ervoor. Het is inderdaad stimulerend en bevordert de creativiteit. Als je een cadeau zoekt voor je kind wat duurzaam is en jarenlang met plezier gebruikt zal gaan worden raad ik je de Wobbel absoluut aan!

Als je interesse hebt, kijk dan op de Facebookpagina of op de website.

Reacties