DIY: Salontafel van fruitkistjes en steigerhoutOnze loungebank zit en hangt heerlijk, maar de L-vorm is best lastig in combinatie met een salontafel. Ik heb van alles al geprobeerd, maar het was te iel met twee kleine bijzettafels of juist te vol met de mooie tafel die ik van m'n moeder gekregen had. Ik heb een tijd lang een hocker met dienblad gehad als tafel, maar ik was er niet helemaal tevreden mee.

Toen ik aan het hardlopen was kreeg ik een briljante ingeving. Dat heb ik vaker tijdens het hardlopen, dan weet ik ineens wat ik moet doen, hoe ik iets moet aanpakken of vallen alle stukjes op hun plek en kom ik tot inzichten. Dan kunnen mijn gedachten los gaan, kan ik ze niet wegdrukken en bedenk ik nog eens iets leuks, haha.
Ik heb ooit van een kennis enkele fruitkistjes gekregen. Ze hebben opgestapeld als kast gediend bij de voordeur, ook heb ik er een paar aan de schutting in de tuin vast gemaakt en er kijkkastjes van gemaakt. Eentje staat mijn Boeddha-collectie in en één heb ik mijn (zelfgemaakte) huisjes in gezet.

Wat als ik nou van die fruitkistjes een tafel maak?


Drie kistjes op hun kant, aan elkaar schroeven, wielen eronder (Action, had ik ooit gekocht met de bedoeling een bijzettafel te maken van een boomstam. Alleen die boomstam heb ik nog niet gevonden) en de halve lengtes steigerhout die we nog hadden van een ander project passen er perfect op. Nog 1 plank steigerhout erbij moeten halen voor het enkele kistje aan een zijde, heel toevallig lag het in de opruimhoek en kon ik hem met 50% korting kopen. Geweldig toch? Ik ben er heel blij mee. Eindelijk ruimte voor m'n tijdschriften en voor m'n breiwerk :) Ik ben er onwijs content mee!

Reacties