Blijmaker: In 10 minuten een boodschappenpakket bij elkaar sparen, dankzij social media.

Social media zijn erg leuk en vergroten mijn wereld enorm, maar steeds vaker loop ik er tegenaan dat bij een aantal mensen, wanneer ze anoniem kunnen reageren, de grenzen van fatsoen weg zijn en heel naar kunnen reageren.
Zo heb ik op Twitter iemand geblokkeerd omdat diegene, mij onbekend, op álles wat ik deelde negatief reageerde.


Blokkeren doe ik niet eigenlijk, omdat ik niet in een bubbel wil zitten met alleen maar gelijkgestemden, zo gaat het in het echte leven ook niet.
Maar je hoeft je ook niet alles te laten zeggen zei iemand tegen me; dat is ook wel waar. Ik hoef niet altijd maar het gesprek aan te gaan, soms is gewoon blokken ook een oplossing.

Is de wereld aan het verharden? En wat zijn de gevolgen van dat ik zoveel deel; met name dat over mijn depressie? En over de invloed van een kind met verstandelijke beperking en autisme binnen ons gezin?
Ook voor de toekomst, (potentiële) werkgevers googelen je uiteraard nu, gaat het tegen mij werken dat ik zo open ben? 
Of kan het ook als een kracht gezien worden; een depressie overleven en mijn flexibiliteit door het opvoeden en begeleiden van mijn oudste zoon?

Vooralsnog wint het gevoel van opluchting na het schrijven van een blog het van de angst dat het tegen me gebruikt gaat worden. Ik wil mensen helpen, inzicht geven, stigma's verminderen en zo de wereld wat mooier maken.

En sommige mensen krijgen schijnbaar een goed gevoel van anderen naar beneden halen, ik ga niet meer mee in die negativiteit en wil het me niet meer zo persoonlijk aantrekken. Een gezond streven dacht ik zo.


Vandaag een prachtig voorbeeld van hoe mooi de social media kunnen zijn; ik had 25 zegels gekregen van mijn oma voor het Plus boodschappenpakket, of ik er nog iets mee kon. 
Ik plaatste een oproep op mijn Facebookpagina en in de weggeefhoek voor de resterende 50 zegels, binnen 10 minuten kon ik bij 2 mensen de resterende zegels halen. Mooi hè, dat mensen een ander wat gunnen.

Mijn gezin is blij met het pakket 😄

P.S. Wie heeft ooit bedacht dat er bij paprikachips melk toegevoegd moet worden? 
Gelukkig veel vegan en bruikbare producten verder. Leuk om zo nieuwe items te kunnen proberen! 

Reacties

Lodi zei…
Erg eigenlijk he, dat je niet eens meer zou kunnen schrijven wat je wilt. Gaaf dat het gelukt is met het boodschappenpakket, er bestaan ook echt nog lieve mensen op de wereld. Ik hoorecht dat je het vertrouwen houdt en durft en kunt schrijven wat je wilt.
felice zei…
Dat "bashen" op social media, kan best heel vervelend zijn. Eerlijk gezegd vraag ik me wel eens af: heb je nu echt niks beters te doen?? Het overkomt me gelukkig maar een dood enkele keer...En dan probeer ik het maar van mijn schouders af te laten glijden.
Mooi pakket! Gelukkig bestaan er ook online nog vriendelijke mensen!
Unknown zei…
Fijn pakket! Ik vind het altijd zo vreemd als mensen dit via social media doen. Ik vraag me echt af of ze dan niks beter te doen hebben!?
Heel mooi om te zien dat er nog zoveel behulpzame mensen zijn! Geniet van jullie pakket!